Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer heeft met Max Versteeg defensieve versterking binnen
Max Versteeg

JOS Watergraafsmeer heeft met Max Versteeg defensieve versterking binnen

Max Versteeg vertrekt aan het einde van het seizoen bij eersteklasser Legmeervogels. De 22-jarige centrale verdediger komt na de zomer uit voor JOS Watergraafsmeer, dat hem al een aantal jaar probeerde binnen te hengelen.

De Amsterdamse vereniging toonde aan het einde van het seizoen 2017/2018 al interesse in Versteeg. De defensieve kracht raakte destijds bij RODA ’23 echter zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor een transfer voorlopig van de baan was. Sindsdien hield hij regelmatig contact met hoofdtrainer Cor ten Bosch. “De trainer schetste me voor volgend seizoen een plaatje dat me aansprak”, legt Versteeg uit. “Door blessures en werk zijn er voor mij centraal in de verdediging kansen om te spelen. Daar wil ik graag voor gaan.” Versteeg vindt het jammer dat hij Legmeervogels alweer vaarwel moet zeggen. “Mijn periode bij de vereniging was erg kort en ik had graag een volledig seizoen afgemaakt. Aan de andere kant kon ik deze kans simpelweg niet laten schieten, omdat ik niet weet hoe vaak deze nog voorbij komt.”

Versteeg komt bij JOS Watergraafsmeer terecht in een team dat al jarenlang uitsteken draait. Hoewel de club in de openingsfase van dit seizoen het lastig had, draaide het de resultaten vlak voor de coronastop uitstekend om. Versteeg heeft echter het gevoel dat hij het niveau aankan. “Ik moet simpelweg strijden voor mijn plaats, want we hebben in de selectie voldoende spelers met kwaliteit. Tegelijkertijd ben ik overtuigd van mijn eigen kwaliteiten en heb ik een trainer die veel vertrouwen in me heeft. Het gevoel was daarom goed.” De doelstelling voor volgend seizoen is om een basisplaats te bemachtigen. “Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen: dat staat voorop. In mijn RODA ’23-tijd heb ik bovendien laten zien over leiderschapskwaliteiten te beschikken, maar dat wordt bij JOS Watergraafsmeer nog niet direct van mij gevraagd. Ik moet eerst maar eens een basisplaats krijgen.” Naast Versteeg komen ook Virgil Smith en Nigel Hardenberg naar JOS Watergraafsmeer.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!