JOS Watergraafsmeer houdt een punt over aan duel met Dongen

JOS Watergraafsmeer heeft aan zijn eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen een punt overgehouden. De zondagselectie kwam op bezoek bij Dongen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Amsterdamse verenging draaide een moeizame voorbereiding met enkele teleurstellende resultaten. Tegen Dongen moest hoofdtrainer Cor ten Bosch het bovendien doen zonder sterkhouders als Kevin Huijsman, Raymond Fafiani, Tim Klaasen-Bos en Tony Tol, waardoor het een moeilijke wedstrijd tegemoet ging. Na 26 minuten kwam JOS Watergraafsmeer op achterstand door Fatih Kamaci die bij na een afgeslagen bal raakschoot. Daardoor ging de ploeg van Ten Bosch met een kleine achterstand naar de kleedkamers.

De bezoekers gaven elkaar echter niet zomaar gewonnen, waardoor JOS Watergraafsmeer op zoek ging naar de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Nigel Hardenberg die na goed terugleggen van Malcolm Esajas zijn team terug in de wedstrijd bracht. Er leek na het doelpunt meer in de wedstrijd te zitten voor JOS Watergraafsmeer, maar Ten Bosch besloot niet teveel risico te nemen en genoegen te nemen met het eerste punt.

De oefenmeester had tijdens het duel de openingswedstrijd van vorig seizoen tegen Groene Ster in zijn achterhoofd zitten, toen zijn ploeg vlak voor tijd onderuit ging. “De ploeg heeft gewoonweg hard gewerkt om een punt binnen te slepen. We misten vandaag kwaliteit en ervaring om meer uit de wedstrijd te halen, waardoor we tevreden moesten zijn met een punt”, aldus Ten Bosch, die volgende week met zijn ploeg een thuiswedstrijd tegen Hollandia speelt.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)