JOS Watergraafsmeer in tweede helft eenvoudig voorbij Kampong

JOS Watergraafsmeer nam het zondag voor de beker op tegen tweedeklasser Kampong. Cor ten Bosch besloot een aantal van zijn vaste krachten rust te geven, waaronder Raymond Fafiani. Toch stond er nog steeds een sterke ploeg op de mat die weinig moeite had met Kampong: 5-1.

Na een klein kwartier opende Reggie Schaap de score met een geplaatst schot van net buiten het strafschopgebied. De Amsterdammers hadden het betere van het spel en ook de grootste kansen, maar doelman Rik Schurs greep een paar keer goed in. Halverwege de eerste helft kwam Kampong beter in de wedstrijd en gingen de Utrechters met meer bravoure spelen. Dat leidde tot een aantal goede kansen. Zo werd Merijn Muskens pas laat afgestopt en schoot Siemen Eijkemans in het zijnet. De 1-1 hing in de lucht en viel dan ook. Muskens kon het strafschopgebied in en zag Daan Groot Zwaaftink vrij staan, die de bal binnen schoot. Ook het laatste kwartier voor rust maakten de bezoekers een sterke indruk.

Maar de tweede helft was amper begonnen toen de 2-1 van Gilbert Oord er al in lag. Kampong gaf het niet direct op en ging meteen weer in de aanval, opnieuw met Muskens en Groot Zwaaftink. Dit keer wist Colby Harmon zijn inzet echter te pakken. De marge was nog altijd maar één goal en dus bleef het spannend in de Watergraafsmeer. Na een klein uur belandde een fraaie stift van Tony Tol op de bovenkant van het doel. Uiteindelijk viel de 3-1 voor JOS dan toch, na een goede aanval was Malcolm Esajas de afmaker. Daarna leek Kampong wat moegestreden en volgden er meerdere kansen voor de Hoofdklasser. Dat leidde uiteindelijk ook nog tot de 4-1 en 5-1. Moustafa Jabi maakte de 4-1 en vlak voor tijd maakte Schaap de 5-1.

Foto’s: Mario Wormhoudt