JOS Watergraafsmeer komt met de schrik vrij

JOS Watergraafsmeer heeft dinsdagavond met de hakken over de sloot de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. De Amsterdammers wonnen met 3-1 van CSW.

De ploeg van trainer Cor ten Bosch begon behoorlijk zwak aan de wedstrijd. Waar de Amsterdammers niet aan het voetballen kwamen, lukte het CSW juist wél om door de verdediging van de tegenstander te spelen. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers, al gingen de ballen er niet in. JOS Watergraafsmeer was echter gewaarschuwd, zo leek het.

Het was CSW dat alsnog op voorsprong kwam. Een afstandsschot werd onderweg nog van richting veranderd, waardoor de doelman kansloos was: 0-1. Vlak daarna kreeg CSW opnieuw een kans om een score te verdubbelen, maar een tweede tegendoelpunt bleef JOS Watergraafsmeer tot de rust bespaard. Het was voor JOS Watergraafsmeer dan ook zaak in de tweede helft anders voor de dag te komen.

Ten Bosch besloot in de rust een aantal omzettingen te doen en dat pakte in de tweede helft uitstekend uit. Binnen twintig minuten maakte Tim Plemper de stand gelijk. Vervolgens gingen de Amsterdammers vrolijk door en kwamen ze ook op voorsprong via een kopbal van Sjoerd Gerritse.

Het leek voor CSW de genadeklap, al was een doelpunt genoeg om de stand weer gelijk te trekken. Zover kwam het echter niet, want Kobina Plange maakte aan alle illusies een einde door het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd te maken. Met de overwinning is JOS Watergraafsmeer door naar de volgende ronde van de beker.

Trainer Cor ten Bosch was na het duel opgelucht, al was hij nog altijd ontevreden over het spel van zijn ploeg. “Het is op papier een normale uitslag, maar als zij voor rust 0-3 maken dan was de wedstrijd gelopen. Zoals wij ons gedroegen, hadden we het ook verdiend. Daar ben ik boos om geworden. Maar ik ben zeker blij dat we het in de rust hebben rechtgezet”, aldus Ten Bosch.

Tekst: Jordi Smit