JOS Watergraafsmeer krijgt drie penalty’s tegen en verliest

JOS Watergraafsmeer verloor zondagmiddag met 3-1 van VOC. De Amsterdammers kwamen nog wél op een 0-1 voorsprong, maar kregen in een bizar duel vervolgens drie strafschoppen tegen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag Hoofdklasse A

JOS Watergraafsmeer wachtte een moeilijke wedstrijd, mede vanwege het open terrein van zijn tegenstander wat zorgde voor lastige weersomstandigheden. Het kwam het spel van zowel JOS Watergraafsmeer als VOC niet bepaald ten goede. Ondanks het weer kwamen de Amsterdammers toch nog voor rust op een 0-1 voorsprong via Malcolm Esajas.

De tweede helft moest JOS Watergraafsmeer de voorsprong over de streep trekken, maar dat lukte de bezoekers niet. Binnen een kwartier kreeg VOC een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De geplaatste muur van de Amsterdammers wist de bal te keren. Vervolgens legde de gastheer de bal wederom voor het doel, maar floot de scheidsrechter voor een penalty. Die kans werd verzilverd, waardoor de tussenstand op 1-1 kwam te staan.

Vijf minuten later kreeg JOS Watergraafsmeer wederom een penalty tegen, die eveneens tegen de touwen werd aangejaagd: 2-1. De wedstrijd was daarom na ruim een uur volkomen omgedraaid, waardoor JOS Watergraafsmeer moest komen. Dat lukte echter niet volledig, onder meer door de weersomstandigheden die het elftal van Cor ten Bosch parten speelde. Ondertussen kreeg VOC twintig minuten voor tijd een rode kaart na een onbesuisde actie. VOC ging daardoor nog verder naar achteren spelen, wat het voor JOS Watergraafsmeer nog moeilijker maakte. Tien minuten voor tijd kwam aan alle hoop een einde, toen VOC een derde penalty kreeg en binnen schoot: 3-1.

Trainer Cor ten Bosch twijfelde na afloop over het geven van de eerste penalty, maar gaf eveneens aan dat de ploeg naar zichzelf moet kijken. “We moeten ook gewoon eerlijk zijn, en dat is dat we vandaag gewoon niet goed hebben gepresteerd. De ploeg was te gemakzuchtig, alhoewel het ook lastig voetballen was op dit terrein. Wij hebben een elftal dat graag wil voetballen, en dat ging niet vandaag. Uiteindelijk hebben we er te weinig energie in gelegd”, aldus Ten Bosch.

Tekst: Jordi Smit