Derdedivisionist JOS Watergraafsmeer krijgt punt in mindering

De zondagselectie van JOS Watergraafsmeer heeft van de onafhankelijke licentiecommissie amateurvoetbal een punt in mindering gekregen. Dat laat de Amsterdamse vereniging weten op de clubwebsite.

JOS Watergraafsmeer hield zich niet aan het termijn dat ervoor staat om de jaarstukken van het seizoen 2019/2020 aan te leveren, waardoor de commissie besloot in te grijpen. “Mede door COVID, voor JOS Watergraafsmeer nieuwe, onbekende eisen en een zoektocht naar een accountantskantoor die de cijfers moest controleren, duurde het langer dan gewenst”, verklaart de club op de eigen website. De vereniging zou inmiddels druk bezig zijn om de jaarstukken alsnog te kunnen leveren.

De derdedivisionist was juist goed begonnen aan de nieuwe competitie. Waar het in de openingswedstrijd tegen Dongen nog gelijkspeelde (1-1), stapte het tegen Hollandia (1-0) en HSC ’21 (1-5) winnend van het veld af. Vervolgens verloor JOS Watergraafsmeer op het eigen complex met 1-4 van Hercules en ging het zondagmiddag met 1-0 onderuit tegen Quick. Vanwege het punt in mindering zakken de Amsterdammers een plaats, waardoor de club op plek tien is terug te vinden. Aankomend weekend staat een thuiswedstrijd tegen DEM op het programma. De vereniging uit Beverwijk staat op de zeventiende plaats met slechts twee behaalde punten.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)