JOS/Watergraafsmeer laat AFC’34 over zich heen lopen

Met een 1-3 voorsprong op zak en nog een halfuur te gaan, was de buit binnen voor JOS/Watergraafsmeer. Dat dachten de Amsterdammers althans. De zondag eersteklasser kwam echter bedrogen uit en liet AFC’34 de gemakzucht die erin was geslopen afstraffen: 4-3.

“Dit hebben wij heel erg aan onszelf te danken”, zei Allon Koene. Met twee treffers leek hij zijn ploeg aan een overwinning te hebben geholpen. Eerst maakte de aanvaller de openingstreffer van Stefan Smal ongedaan met een hard schot, vlak na rust bracht Koene zijn ploeg uit een voorzet van Davey Claus aan de leiding: 1-2.

“We begonnen matig aan de wedstrijd. Daarna hebben we het als team heel goed opgepakt. Na de 1-3 (doelpunt van Jorik Hollewand, red.) dachten wij dat we er al zouden zijn. Er sloop een stukje gemakzucht bij ons naar binnen.” Toen Giovanni Dors de aansluitingstreffer produceerde, merkte AFC’34 dat er meer te halen was.

Een kwartier voor tijd maakte Sercan Yilmaz gelijk namens de Alkmaarders. “We lieten AFC’34 helemaal over ons heen lopen”, zag Koene. JOS/Watergraafsmeer werd zelfs met lege handen teruggestuurd nadat Raphaelleo Accord de comeback van AFC’34 compleet maakte met de 4-3.

Het betekende de derde nederlaag in de competitie dit seizoen. Twee daarvan komen door AFC’34, na de 1-6 op Drieburg eerder dit seizoen. “Maar zij zijn zeker niet onze angstgegner”, countert Koene. “We moeten het weer als team oppakken en er tegenaan gaan. Op naar de volgende wedstrijd en daar op focussen.”

De Amsterdammers zakten één plek en staan nu vierde. Volgende week komt Zeeburgia op bezoek voor de stadsderby. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)