JOS/Watergraafsmeer loopt averij op in Hillegom

In en tegen Hillegom heeft JOS/Watergraafsmeer dure punten laten liggen. De ploeg van Roy van der Mije ging met 2-1 onderuit bij de laagvlieger en zakte hierdoor naar de vierde plek in de zondag eerste klasse A.

In de eerste helft leek er vrij weinig aan de hand voor de Amsterdammers. JOS begon sterk en dat resulteerde na vijf minuten in een enorme mogelijkheid op de openingstreffer. Renaldo Jongebloet, die weer een basisplek kreeg, liet deze echter onbenut. Een kwartier later was de aanvaller wel trefzeker. Door een diepe bal van Roy Bussman kon hij vrij op het vijandelijke doel af en tikte de 0-1 over doelman Rahim Gök.

Vanaf dat moment werd het voetballend iets minder bij de gasten. Hillegom probeerde JOS met veel strijd in de duels te dwingen. Na een klein uur spelen kwam de nummer voorlaatst zelfs op gelijke hoogte. Uit een hoekschop werkte spits Ronald Turenhout de 1-1 binnen. Direct besloot Van der Mije aanvallend te wisselen, alleen lukte het vervolgens niet om Jongebloet en Limon in stelling te brengen.

Twee minuten voor tijd kwam Hillegom verrassend aan de leiding. Na een misverstand tussen Jorik Hollewand en invaller Timothy van den Berg kon Aiden Ryan er met de bal vandoor gaan en de 2-1 op het scorebord zetten. Met nog vijf minuten blessuretijd te gaan, ging JOS hard op zoek naar een gelijkmaker. De Amsterdammers kregen drie levensgrote kansen, waaronder eentje voor invaller Allon Koene. Op twee meter van de doellijn werd zijn inzet op miraculeuze wijze door Gök uit het doel gehouden.

Door de nederlaag werd JOS/Watergraafsmeer op de ranglijst gepasseerd door Legmeervogels. De ploeg van Roy van der Mije zakte naar de vierde plaats, maar heeft alles nog wel in eigen hand. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt