Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer loopt door zege op DEM in op koplopers

JOS/Watergraafsmeer loopt door zege op DEM in op koplopers

JOS/Watergraafsmeer is slechts één punt verwijderd van de koppositie in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Roy van der Mije was zelf met 2-1 te sterk voor DEM en zag de andere gedeeld koploper, Fortuna Wormerveer, met diezelfde cijfers verliezen van Zeeburgia.

In Amsterdam-Oost hielden ze zich niet bezig met de concurrentie. Zelf winnen is immers het belangrijkste. “Wij moeten gewoon blijven winnen, zodat we alles in eigen hand houden. Natuurlijk is het lekker, maar niet meer dan dat”, zei aanvaller Omar Limon.

De spits had met een doelpunt en een assist een belangrijke rol in de 2-1 overwinning. Halverwege keken de Amsterdammers tegen een 0-1 achterstand aan door een benutte strafschop van Twan Verswijveren. “Een moment van onachtzaamheid. Er was niet heel veel aan de hand, want zo’n kleine achterstand is altijd te repareren. Na de rust hadden we het doel om de wedstrijd zo snel mogelijk om te draaien.”

Na een uur spelen tekende Limon voor de gelijkmaker. Davey Claus werd door Daley Venghaus de diepte ingestuurd, de voorzet van Claus was op maat en Limon kon de 1-1 binnen schuiven. Zijn dertiende doelpunt van het seizoen. “Daarna hadden wij meer pressie. Ook DEM kreeg een paar goede mogelijkheden en het kon twee kanten opvallen. Wij hebben niet zoveel aan een gelijkspel en wilden deze wedstrijd echt graag winnen. Dan is het fijn als je ‘m ook zo kan afsluiten.”

Drie minuten voor tijd was een voorzet vanaf de zijkant te hoog voor de ingevallen Renaldo Jongebloet. Limon bracht de bal opnieuw bij zijn aanvalspartner en met een rake kopbal tekende Jongebloet alsnog voor de 2-1. Met de drie punten lopen de Amsterdammers in op Fortuna Wormerveer en DEM.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)