Floris Burgers JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer loopt opnieuw in fuik van slotfase

JOS Watergraafsmeer heeft ook zijn derde competitiewedstrijd in de Derde Divisie niet winnend afgesloten. De Amsterdammers verloren het uitduel tegen Hercules met 2-0.

De ploeg van hoofdtrainer Cor ten Bosch moet duidelijk nog even wennen aan het nieuwe niveau. De promovendus kwam de eerste twee wedstrijden niet verder dan een 1-0 nederlaag tegen Groene Ster en een 1-1 gelijkspel tegen ADO ’20. Zondagmiddag ging JOS Watergraafsmeer op bezoek bij Hercules, dat op doelsaldo bovenaan stond in de competitie. Desondanks hadden de bezoekers na een kwartier spelen de wedstrijd in handen en creëerden het de gevaarlijkste kansen. De Amsterdamse vereniging ging echter niet spaarzaam om met de gecreëerde mogelijkheden, waardoor met de rust nog altijd een 0-0 stand op het scorebord stond.

Ook in de tweede helft ging JOS Watergraafsmeer veelvuldig naar het vijandelijke doel en kreeg het diverse mogelijkheden. Zo waren Hanne Hagary, Malcolm Esajas en Chakib Tayeb gevaarlijk, maar geen van de drie maakte de openingstreffer. Even later kwam na een mooie hoekschop vanaf de voet van Tayeb de bal op het hoofd van Jorik Hollewand, maar de snoeiharde poging werd van de lijn gehaald. Het doelpunt voor JOS Watergraafsmeer bleef in de lucht hangen, tot twintig minuten voor tijd. Toen kreeg vaste waarde Floris Burgers de tweede gele kaart, waardoor de club met tien man kwam te spelen. Vervolgens moesten ook Tony Tol (blessure) en Sjoerd Gerritse (ziek) naar de kant, waardoor Ten Bosch moest improviseren. Vijf minuten voor tijd ging JOS Watergraafsmeer in de fout, waarna Mats Grotenbreg kon afronden. In de blessuretijd werd het allemaal nog teleurstellender voor JOS Watergraafsmeer en kwam de 2-0 eindstand op het scorebord te staan.

Ten Bosch vond het duel van zondag vergelijkbaar met de eerste wedstrijd tegen Groene Ster. “Ook toen leek het een 0-0 wedstrijd te worden, maar gaven we het eveneens weg in de slotfase. We hadden vandaag simpelweg de beste kansen, maar we verliezen wél. Dat is zuur. Bij ons moet gewoon de knop om dat dit een ander niveau is om te spelen. Het spelen in de eerste klasse en hoofdklasse is hartstikke leuk, maar in de Derde Divisie gelden andere wetten. Ik kan de groep vandaag wederom niets kwalijk nemen, want ze hebben hard gewerkt. Maar de komende tijd moeten we stappen maken, en ik ben ervan overtuigd dat we daartoe in staat zijn.”

Tekst: Jordi Smit