JOS/Watergraafsmeer moet koppositie aan Boshuizen laten

Het blijft stuivertje wisselen bovenin de zondag eerste klasse A. JOS/Watergraafsmeer pakte vorige week de koppositie terug, maar in de topper met concurrent Boshuizen gaf de ploeg van Cor ten Bosch deze weer uit handen. In Leiden werd met 3-1 verloren.

Een ‘dramatisch begin’ leidde de nederlaag in. Na een kwartier keken de Amsterdammers tegen een 2-0 achterstand aan. Gerson Pisas kopte raak uit een hoekschop en rondde even later een tegenaanval af. “Waarschijnlijk waren we nog niet eens wakker. Niet meedogenloos en slap”, blikte Ten Bosch terug. JOS/Watergraafsmeer probeerde de druk op te voeren en kreeg ook kleine kansjes, maar een snelle aansluitingstreffer zat er niet in.

Eigenlijk liepen de bezoekers na het eerste kwartier al achter de feiten aan. Stefan Schipper maakte een kwartier voor tijd wel de 2-1, alleen lukte het JOS/Watergraafsmeer niet om de stand gelijk te trekken. Reggie Schaap zag twee mogelijke penalties worden weggewuifd: eerst werd hij onderuit gehaald in het strafschopgebied en daarna eindigde zijn schot tegen een hand van een verdediger, maar vond de scheidsrechter het niet voldoende om de bal op de stip te leggen.

“De tweede helft speelden wij ze helemaal weg. Het leek alsof een eersteklasser tegen een tweedeklasser speelde. Dan doen we onszelf enorm tekort”, vervolgde Ten Bosch. Terwijl zijn ploeg alles-of-niets speelde om een gelijkmaker te forceren, gooide Boshuizen het duel in de slotfase met enig fortuin in het slot. Een vrije trap van Sohrab Safi werd door de muur van richting veranderd. Op die manier kon doelman Colby Harmon de 3-1 niet voorkomen.

Door de nederlaag is JOS/Watergraafsmeer weer koploper-af. De Amsterdammers zakten zelfs naar de derde plek, op drie punten van de nieuwe lijstaanvoerder Boshuizen en twee achter Velsen. Woensdag wordt een klein uitstapje naar de districtsbeker gemaakt. Dan staat tegen zaterdag eersteklasser Huizen een plek in de halve finale en een ticket voor de grote KNVB Beker op het spel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)