JOS/Watergraafsmeer neemt na rust afstand van Legmeervogels

In het spoor van koploper Velsen heeft zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer gedaan wat het moet doen: zelf winnen. De ploeg van Cor ten Bosch klopte middenmoter Legmeervogels, dat door een 1-3 nederlaag uitgespeeld is.

De eerste helft kon Legmeervogels nog redelijk tegenstand bieden aan de Amsterdammers. JOS had weliswaar het meeste balbezit, maar door een te laag tempo kon het de Uithoornse verdediging niet stuk spelen. Legmeervogels moest het juist van tegenstoten hebben. Op één van die spaarzame momenten was Yorick van der Deijl bijna trefzeker. Zijn inzet werd ternauwernood van de doellijn gehaald.

Na ruim een halfuur kwamen de bezoekers aan de leiding. Uit een voorzet van Tony Tol tekende de meegekomen verdediger Sjoerd Gerritse voor de 0-1. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan. Nog voor de rust trok Legmeervogels de stand gelijk, ook door een centrale verdediger. Een hoekschop van Yasin Poyraz belandde bij Mitchell Verschut: 1-1.

De tweede helft was amper begonnen toen JOS/Watergraafsmeer de voorsprong weer had hersteld. Uitgerekend Verschut kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm, wat de thuisploeg op een penalty kwam te staan. Vanaf elf meter maakte Raymond Fafiani geen fout. Deze marge kwam niet meer in gevaar. Legmeervogels liep vanaf dat moment eigenlijk achter de feiten aan. De sporadische counters werden bovendien om zeep geholpen door verkeerde keuzes of voor eigen succes gaan. Zes minuten voor tijd maakte Malcolm Esajas op aangeven van Raven Bergwijn aan alle onzekerheid een einde met de 1-3 eindstand.

JOS/Watergraafsmeer blijft op die manier de druk opvoeren op koploper Velsen, dat ook won (0-3 bij Boshuizen). Mogelijk kunnen de Amsterdammers wat hulp krijgen van Legmeervogels. De ploeg van Florian Wolf neemt het op de laatste speeldag op tegen de lijstaanvoerder.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Met dank aan Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!