Home / Zaterdag 3b / JOS Watergraafsmeer ook tegen RODA ’23 onderuit

JOS Watergraafsmeer ook tegen RODA ’23 onderuit

In zaterdag 3b heeft JOS Watergraafsmeer opnieuw een nederlaag geleden. Vorige week werd verloren van koploper Wartburgia, dit weekend was RODA ’23 te sterk: 3-0. Waar de ploeg van Richard Pel in de eerste 9 duels slechts 2 goals tegen kregen, waren dat er in de laatste 2 duels dus 6.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Het was nog wel JOS dat de eerste mogelijkheid van de wedstrijd had, maar de doelman van RODA ’23 schatte de situatie goed in.  Er volgde een goede kans voor de thuisploeg, maar die werd ook meteen weer opgevolgd door een kans voor JOS. Het was ongeveer halverwege de eerste helft toen de Amstelveners op voorsprong kwamen. Groenen zag Maarten Daniëls ver voor zijn doel staan en wist te scoren. De wedstrijd bleef op en neer gaan, maar 5 minuten voor rust was het weer RODA ’23 dat scoorde. Via Rust en debutant Van den Heuvel kwam de bal bij Polfliet terecht, die het afmaakte.

Al snel na rust werd het ook 3-0. Rust wist een terugspeelbal van JOS de onderscheppen en de bal binnen te schuiven. De ploeg uit de Watergraafsmeer kreeg enkele minuten later de kans om uit een penalty wat terug te doen, maar slaagde daar niet in: het schot spatte uiteen op de lat. Toen RODA ’23 halverwege de tweede helft rood kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speler, leek het duel te kantelen. Maar niet veel later stond ook JOS Watergraafsmeer met 10 man verder, toen Soufyan Riani zijn tweede gele kaart kreeg. Met 10 tegen 10 was het JOS dat de betere partij was en via Sander Willems terug kwam in de wedstrijd. Er waren nog 10 minuten te spelen en dus kreeg JOS weer wat hoop. In blessuretijd kwam het ook nog tot 3-2 via Mike Gigenack, maar daar bleef het bij.

Door de nederlaag is JOS een plekje gezakt op de ranglijst, het ziet De Dijk passeren en staat nu derde. Het gat met koploper Wartburgia is ondertussen opgelopen tot 8 punten. Volgende week sluit JOS Watergraafsmeer 2019 af tegen Blauw-Wit Beursbengels, de huidige nummer 4. Voor RODA ’23 staat dan een bezoek aan Kadoelen op het programma.

Foto’s: Koos van der LeestBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend