Home / slideshow / JOS Watergraafsmeer pakt eerste punt ooit in Derde Divisie

JOS Watergraafsmeer pakt eerste punt ooit in Derde Divisie

JOS Watergraafsmeer speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen ADO ’20. De Amsterdammers kwamen vlak na rust op een 0-1 achterstand, maar Malcolm Esajas zorgde alsnog voor een punt.

De thuisploeg speelde voor het eerst in de clubhistorie een thuiswedstrijd in de Derde Divisie. De spanning was voelbaar bij de toeschouwers, die van vorig seizoen een swingend JOS Watergraafsmeer gewend waren. In de openingsfase was al duidelijk te zien dat de Amsterdamse vereniging het dit seizoen niet zo eenvoudig gaan krijgen. ADO ’20 was fel in de openingsfase en zette veel druk op de helft van JOS Watergraafsmeer. De gastheer probeerde vooral vanaf de linkerkant via Tim de Jong en Raven Bergwijn na voren op te stomen. Het zorgde voor de eerste kansen, maar echt moeilijk werd het doelman Bjorn Haggerty niet gemaakt.

Na een klein half uur te hebben gespeeld, leek Kobina Plange dan toch de openingstreffer te maken. De Jong stuurde wederom Bergwijn weg, die daarmee alleen voor de keeper stond. Hij legde de bal zijwaarts richting Plange, maar op dat moment floot scheidsrechter Frank de Winter voor buitenspel. Naarmate de eerste helft vorderde, nam ADO ’20 steeds meer het initiatief. De Heemskerkers hadden veelvuldig het balbezit en werden via Jan-Willem Tesselaar en Raymond de Waard een aantal keer gevaarlijk. De bal verdween echter niet tussen de palen, waardoor na 45 minuten spelen nog altijd de brilstand op het scorebord stond.

ADO ’20 kwam na de theepauze geweldig uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap van de tweede helft domineerde het elftal van hoofdtrainer Juan Fernandez Coto de wedstrijd, waardoor JOS Watergraafsmeer alleen nog maar achteruit kon lopen. Na een fout van Jorik Hollewand leek ADO ’20 het eerste doelpunt van het duel te maken. Invaller Meraj Allahdad schoot op JOS Watergraafsmeer-goalie Edwin Sudibyo, waarna Tesselaar nog maar eens hetzelfde deed. De Amsterdamse club kwam daarmee goed weg, maar een paar minuten later was het alsnog raak. Sead Mazreku dribbelde richting het zestienmetergebied, maar struikelde over zijn eigen benen. De bal kwam via de kluts echter alsnog terecht bij Milan Klopper. Hij schoot deze langs Sudibyo en zette zo de 0-1 op het scorebord.

Het doelpunt kwam dan niet als een verrassing, JOS Watergraafsmeer was duidelijk van zijn apropo. Zo kwam ADO ’20 er nog een aantal keer gevaarlijk uit, onder meer via dezelfde Klopper. Deze keer schoot hij echter hoog over en hield hij JOS Watergraafsmeer nog in leven. Na een uur te hebben gespeeld, kwam de thuisploeg onverwachts terug in de wedstrijd. Tony Tol raakte Allahdad hard op de achterlijn, maar De Winter vond het geen vrije trap. Daardoor werd via de rechterkant doorgespeeld. Na een voorzet vanaf de linkerkant werd de bal verkeerd weggewerkt door Haggerty. In plaats van dat hij de bal ving, liet hij deze onder zich vallen. Daar maakte Esajas handig gebruik van. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal hard tegen de touwen: 1-1.

Het maakte de wedstrijd, waarin zoals het gezegde luidt geen zoete broodjes werden gebakken, er alleen nog maar feller op. Het duel ging heen en weer, waardoor steeds meer ruimte ontstond om onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. Beide ploegen hadden echter moeite om van die ruimtes gebruik te maken. ADO ’20 kwam nog wel enkele keren gevaarlijk in het strafschopgebied van de tegenstander en claimde tweemaal een strafschop. Beide keren wuifde De Winter de vermeende overtredingen resoluut weg. Daardoor kon de wedstrijd in de slotfase nog alle kanten opgaan, maar uiteindelijk floot de arbiter met een terechte 1-1 uitslag af.

Het leverde na de late 1-0 nederlaag van afgelopen week het eerste punt op voor JOS Watergraafsmeer. “Ik denk dat we vandaag een goede, leerzame wedstrijd hebben afgewerkt”, stelt trainer Cor ten Bosch. “We moeten echter nog wel een aantal aspecten bijleren. Zo moeten we soms slimmer zijn, want vaak zijn we nog te lief. Aan de andere kant zitten we nu in de Derde Divisie en heeft het ook zijn tijd nodig. Dit seizoen gaan we geen duels meer eenvoudig winnen, dus we zullen ervoor moeten knokken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend