JOS Watergraafsmeer pakt op doelsaldo eerste periode

In de zondag eerste klasse A heeft JOS Watergraafsmeer de eerste periode weten te veroveren door met 1-5 te winnen bij DEM in Beverwijk. De laatste twee doelpunten vielen in de laatste vijf minuten. De vijfde goal van aanvoerder Teddy Janssen was net voldoende om Legmeervogels, op basis van een beter doelsaldo, voorbij te gaan op de ranglijst.

“Het was wel een rare situatie”, zei trainer Roy van der Mije. “We stonden met 3-1 voor en er waren nog vijf minuten te spelen. Ik bleef mijn spelers maar opjagen om meer goals te maken. Zij waren helemaal niet op de hoogte van de standen op de andere velden.” Omdat koploper Fortuna Wormerveer niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1) tegen Zeeburgia had JOS alles ineens in eigen hand.

Naarmate de wedstrijd vorderde leek het op een doelpuntengevecht uit te draaien tussen JOS en Legmeervogels (1-3 winst bij EDO). Beiden hadden voorafgaand aan de laatste speeldag evenveel punten en hetzelfde doelsaldo. “Ik heb in de slotfase bewust een risico genomen. Als je eenmaal in deze situatie zit, moet je er ook voor gaan.”

JOS kwam al na vijftien seconden op voorsprong door een doelpunt van Omar Limon. Tien minuten later wist de aanvaller weer het net te vinden en leek een grote score in de maak.”Je verwacht niet dat het tegen DEM (vooraf gedeeld tweede met JOS en Legmeervogels, red.) zo makkelijk zou gaan en dat we hier ruim zouden winnen.”

Na rust deed Rik Stals namens de thuisploeg wat terug (1-2), maar binnen de minuut zorgde Reggie Schaap voor de 1-3. Dat bleef zo tot aan de 85ste minuut. Doelpunten van Lionel Fredrik en Teddy Janssen zorgde uiteindelijk voor de 1-5 zege en de eerste periodetitel. “Op basis van de hele periode denk ik ook dat wij het meeste recht hebben op die prijs. Alleen tegen AFC’34 hadden we een uitglijder (1-6 red.). Ik ben blij dat we deze prijs binnen hebben. Dat geeft een goed gevoel, maar dit is nog maar het begin.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A