JOS/Watergraafsmeer raakt door nederlaag in Hoofddorp achterop

JOS/Watergraafsmeer heeft het kampioenschap van de zondag eerste klasse A niet meer in eigen hand. De ploeg van Roy van der Mije ging in een zinderend duel met 4-3 onderuit in en tegen Hoofddorp. Uit de laatste drie wedstrijden pakten de Amsterdammers slechts één punt.

De gasten moesten winnen om in de race te blijven en kozen er daardoor ook voor om Hoofddorp vrij snel onder druk te zetten. Het zorgde voor veel gevaar voor het doel van de thuisploeg. De eerste goede aanval was echter voor Hoofddorp. Jasmin Ramic stond na een snelle uitbraak oog-in-oog met doelman Edwin Sudibyo, maar hij mikte de bal naast het doel.

JOS/Watergraafsmeer slaagde er vervolgens wel in om de score te openen. Omar Limon was zijn directe tegenstander te slim af en kon een voorzet van Richmond Bossman binnen lopen. Nog geen drie minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. De inzet van Limon werd, uit een voorzet van Lionel Frederik, gekeerd door doelman Donovan Partosoebroto, die bij de rebound van Davey Claus kansloos was: 0-2.

De bezoekers bleven via de zijkanten erg gevaarlijk, al lukte het Hoofddorp om steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het resulteerde na een half uur spelen in de aansluitingstreffer. Sven Wierda draaide goed weg van zijn directe tegenstander en schoot hard de 1-2 binnen. Dat leek ook de ruststand te worden, totdat de thuisploeg in de laatste minuut van de eerste helft verrassend op gelijke hoogte kwam. Raven Bergwijn bracht de bal voor het doel en met een rake kopbal trok Yannick Steffens de stand weer gelijk: 2-2.

In de tweede helft zochten beide ploegen naar de voorsprong. JOS/Watergraafsmeer kwam er snel uit met een counter, alleen stond de voet van Partosoebroto een tweede treffer van Limon in de weg. Aan de andere kant van het veld werd Revelinio Vermeer door een verre inworp van Steffens vrij voor doelman Sudibyo gezet. Met een uiterste krachtsinspanning slaagde Vermeer erin de bal langs de sluitpost te werken: 3-2.

Lang bleef de Hoofddorpse voorsprong niet op het scorebord staan, want enkele minuten later was de stand weer gelijk. Een aanval over meerdere schijven belandde via Claus bij Reggie Schaap, die met een beheerst schot voor de 3-3 tekende. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg toch opnieuw aan de leiding. Nadat een schot van Aziz Ercan van de doellijn werd gehaald, kwam de bal voor de voeten van Steffens. Hij hoefde niet na te denken en schoot raak: 4-3.

In het slot van de wedstrijd zette JOS/Watergraafsmeer alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Met onder andere een prachtige omhaal van Omar Limon (via de binnenkant van de paal terug in het veld) kwamen de Amsterdammers dichtbij, maar slaagden zij er niet in om op gelijke hoogte te komen.

Door de 4-3 nederlaag is de achterstand van de ploeg van Roy van der Mije nu negen punten op koploper Fortuna Wormerveer. De twee aankomende inhaalwedstrijden, tegen AGB en de lijstaanvoerder, moeten gewonnen worden om nog kans te maken op het kampioenschap. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.