JOS/Watergraafsmeer rekent eenvoudig af met Velsen

In de zondag eerste klasse A heeft JOS/Watergraafsmeer een zeer overtuigende 6-1 overwinning geboekt op Velsen. Grote man bij de Amsterdammers was middenvelder Davey Claus met drie treffers. JOS eindigde de wedstrijd wel met een man minder omdat spits Omar Limon vlak voor tijd met een rode kaart moest vertrekken.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van Roy van der Mije het leidend voorwerp in de wedstrijd. JOS was veel aan de bal, maar het lukte de thuisploeg niet om hieruit ook grote kansen te creëren tegen een defensief ingesteld Velsen. In de eindpass waren de Amsterdammers erg slordig, waardoor Velsen in de wedstrijd bleef. De bezoekers openden zelfs de score nadat Jesse van der Meer optimaal profiteerde van een misverstand tussen verdedigers Daley Venghaus en Jorik Hollewand: 0-1.

Ondanks de tegenvaller slaagde JOS er nog voor rust in om het veldoverwicht ook om te zetten in doelpunten. Na een half uur passeerde middenvelder Davey Claus in twee instanties doelman Sander van der Lugt, waarna Omar Limon de stand aan het eind van de eerste helft naar 2-1 wist te brengen.

Na de rust liepen de Amsterdammers uit naar een grote score. Claus zag Van der Lugt iets te ver voor zijn doel staan en krulde de bal van twintig meter keurig langs de doelman. Twee minuten later maakte de jonge middenvelder op aangeven van Allon Koene zelfs zijn derde van de middag: 4-1. Nadat het Velser verzet was gebroken en de buit voor JOS definitief binnen leek te zijn, kabbelde de wedstrijd verder voort totdat Reggie Schaap in de zeventigste minuut uit een laag getrapte corner van Fafiani de 5-1 maakte.

Drie minuten later moest JOS met tien man verder. Omar Limon werd met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege een trappende beweging richting tegenstander Jesper Gutteling. Ondanks het ondertal slaagde de thuisploeg erin om nog een keer te scoren. Met een fantastische lob bepaalde Schaap de eindstand op 6-1.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)