JOS Watergraafsmeer schrijft eerste drie punten bij

JOS Watergraafsmeer heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het competitieseizoen met 1-0 gewonnen. Lange tijd stond de brilstand op het scorebord, maar in de slotfase van de wedstrijd was het Nigel Hardenberg die zijn club alsnog naar de overwinning schoot.

De ploeg van trainer Cor ten Bosch hoopte na het 1-1 gelijkspel van afgelopen week tegen Dongen zondagmiddag de eerste drie punten binnen te slepen. De oefenmeester beschikte alweer over meer spelers dan een week eerder, maar desondanks moest Ten Bosch in het duel met Hollandia creatief zijn. Met het basisteam speelde JOS Watergraafsmeer een slordige eerste helft, waarin van beide kanten weinig kansen te zien waren. Het resulteerde in een doelpuntloze eerste drie kwartier.

Gedurende de tweede helft begon JOS Watergraafsmeer beter te draaien en creëerde het enkele kansen. Hoewel de wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende, kwam de thuisploeg alsnog op een voorsprong. Een schitterende steekpass van Hanne Hagary kwam terecht bij Hardenberg die de bal achter de doelman van Hollandia werkte. In de slotfase van de wedstrijd deed de tegenstander er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar slaagde de club daar niet in. Aan de andere kant was JOS Watergraafsmeer nog dichtbij de 2-0. maar Raven Bergwijn bleek niet in staat om een voorzet van Virgil Smith binnen te werken.

Door het doelpunt van Hardenberg kon JOS Watergraafsmeer dan ook zijn eerste drie punten bijschrijven. “We zitten in een zware competitie waarin iedere punt is meegenomen”, oordeelde Ten Bosch na afloop. “Ondanks we niet compleet waren, kunnen we trots zijn dat we onze eerste overwinning binnenhalen. Vergeleken met vorig jaar beginnen we nu beter aan de competitie. Aan de sfeer binnen de groep doet het echter weinig af, want dat zit bij ons altijd wel goed.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)