JOS/Watergraafsmeer sleept periodetitel in de wacht tegen Zaanlandia

JOS/Watergraafsmeer heeft de eerste periodetitel binnengehaald in de zondag eerste klasse A. Op bezoek bij Zaanlandia werd het 0-3 voor de Amsterdammers. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk besliste invaller Thimo de Jager de wedstrijd met twee late treffers.

De ploeg van Cor ten Bosch begon de achtste speelronde als gedeeld koploper samen met Boshuizen, dat wel een minder doelsaldo had. Toch hadden de Amsterdammers moeite met de middenmoter uit Zaandam. De bezoekers waren de bovenliggende partij met het meeste balbezit, maar zonder doelpunten. Een kleine tien minuten voor rust kwam er alsnog een uitgelezen kans op de 0-1: na een handsbal in het Zaanse strafschopgebied ging de bal op de stip. Raymond Fafiani zag zijn inzet gekeerd worden door Zaanlandia-doelman Terry Bosma.

In de tweede helft noteerde Reggie Schaap na tien minuten wel de openingstreffer. Met de voorsprong op zak begonnen de Amsterdammers wat achterover te leunen, waardoor de thuisploeg brutaler werd en kansen kreeg op de gelijkmaker. Ten Bosch besloot enkele wissels in te brengen, waaronder Thimo de Jager (meegekomen van RODA’23, red.). De aanvaller besliste het duel door de bal met een prachtige lob van grote afstand over keeper Bosma heen te werken: 0-2. De Jager was echter nog niet klaar en maakte, uit een voorzet van Davey Claus, ook zijn tweede van de dag.

De drie goals waren niet alleen voldoende voor de overwinning, maar ook voor de eerste periodetitel. Ten Bosch was na afloop tevreden met de behaalde prijs, maar benadrukte ook dat het seizoen nog maar net begonnen is. “Het is een leuke prijs. We verdienen het ook, want we spelen goed. Maar in mijn ogen is het niet de hoofdprijs. We willen meer.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Harry Kho

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)