Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer sleept tegen Purmersteijn overwinning uit het vuur
Mak Trezner Purmersteijn

JOS Watergraafsmeer sleept tegen Purmersteijn overwinning uit het vuur

Op een stralende zondagmiddag, iets na tweeën, werkten JOS Watergraafsmeer en Purmersteijn hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen af. Fit raken stond voorop, maar de tientallen toeschouwers konden bovendien een aantal prachtige doelpunten aanschouwen.

Het duel begon voortvarend met een paar fraaie aanvallen van JOS Watergraafsmeer. De openingstreffer viel echter aan de andere kant, toen Mak Trezner, overgekomen van RODA ’23, aan de linkerkant werd weggestuurd. De middenvelder kapte naar binnen en schoot vervolgens met zijn rechterbeen in de korte hoek raak: 0-1. Het was voor JOS Watergraafsmeer direct een waarschuwing om het duel scherper te vervolgen. De Amsterdammers probeerden snel wat terug te doen, maar dat mislukte: Raven Bergwijn schoot hard tegen de paal.

Heel lang hoefden de toeschouwers echter niet te wachten op de gelijkmaker, want Bergwijn was bij zijn volgende kans bepaald niet onzeker ingesteld. De aanvaller kreeg een afvallende bal op de rand van het zestienmetergebied voor zijn voeten en twijfelde geen moment. De bal vloog als een kanonskogel tegen de touwen: 1-1. De treffer gaf JOS Watergraafsmeer nog meer zelfvertrouwen en binnen een mum van tijd kwam de ploeg van trainer Cor ten Bosch op voorsprong. Deze keer was het Yasin Poyraz, afkomstig van AGB, die zo mogelijk een nog mooier doelpunt maakte. Van grote afstand schoot de voetballer de bal onhoudbaar richting de kruising: 2-1.

De tweede driekwartier was van een andere orde. De spelers van beide ploegen maakten veelvuldig fouten op het middenveld, waardoor het regelmatig op een flipperkast leek. Kansen waren er wel, vooral voor JOS Watergraafsmeer. Malcolm Esajas raakte de paal, terwijl Richmond Bossman een vrije trap vanaf twintig meter over het doel werkte. In het laatste kwartier waren er echter weer doelpunten te aanschouwen. Purmersteijn kreeg op randje zestien een vrije trap mee. Nathan Sibilo ging achter de bal staan en schoot deze ‘à la Ronald Koeman’ snoeihard tegen de touwen: 2-2. Het duel leek daarmee op een gelijkspel te eindigen, maar door een benutte strafschop van Chakib Tayeb ging JOS Watergraafsmeer alsnog met de overwinning ervandoor.

Ten Bosch was na afloop zeer tevreden hoe het duel was verlopen. “Het allerbelangrijkste is dat jongens weer minuten in de benen hebben”, stelde de oefenmeester. “We speelden tegen een jonge ploeg met jongens die graag wilden, dus dat was een goede test.” Ten Bosch moest het doen zonder een aantal spelers, waaronder Raymond Fafiani. “Zij zijn er hopelijk volgende week wel weer bij.” Voor Purmersteijn-trainer Martin van Ophuizen was het eveneens een wedstrijd om zaken uit te proberen. “We hebben een hoop nieuwe spelers, dus sommige jongens heb ik ook eens op een andere positie geprobeerd. Zo probeer ik in de loop van de weken mijn ideale formatie te vinden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

SELECTIE: JOS Watergraafsmeer houdt vrijwel gehele selectie intact

Send this to a friend