Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer tankt vertrouwen met historische overwinning
JOS Watergraafsmeer teamfoto

JOS Watergraafsmeer tankt vertrouwen met historische overwinning

JOS Watergraafsmeer heeft voor het eerst in de clubhistorie een overwinning geboekt in de Derde Divisie. De Amsterdammers wonnen in een uitduel bij UNA, mede door een vroege rode kaart bij de tegenstander, met 0-1.

De bezoekers hadden het in het begin van het duel zeker niet eenvoudig en moesten na een kwartier ook nog eens een zware tik verwerken. Tony Tol, een van de dragende spelers van het elftal, moest namelijk het veld verlaten wegens een blessure. Vijf minuten later werd JOS Watergraafsmeer echter plotseling in de wedstrijd geholpen door een vroege rode kaart aan de kant van UNA, waardoor de ploeg 70 minuten lang met tien man moest spelen. Het spelbeeld veranderde en de ploeg van hoofdcoach Cor ten Bosch kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. De Amsterdamse club creëerde bovendien een aantal goede kansen, maar maakte deze nog niet af.

Vlak na rust leek het duel een andere wending te krijgen. JOS Watergraafsmeer-keeper Edwin Sudibyo raakte bij een duel zijn tegenstander, waarna de arbiter een strafschop gaf. Dezelfde Sudibyo keerde echter de inzet van UNA en dus bleef de stand gelijk. JOS Watergraafsmeer bleef kansen creëren en in de loop van de tweede helft maakte de openingstreffer. Malcolm Esajas kwam alleen voor de keeper te staan, maar hield goed het overzicht. Vervolgens was het Hanne Hagary die voor een leeg doel raak mocht schieten: 0-1. Door de goal moest UNA alles-of-niets spelen, waarbij eveneens ruimte voor de bezoekers ontstond om te counteren. Het resulteerde in een bal op de kruising van UNA en nog enkele kansen voor JOS Watergraafsmeer, maar de stand veranderde niet meer. En dus gingen de drie punten voor het eerst in de geschiedenis van de Derde Divisie met JOS Watergraafsmeer mee naar huis.

Ten Bosch kon zijn geluk niet op na de overwinning op UNA. “We speelden tegen een club die afgelopen week nog met 6-1 won van DEM, terwijl wij met 0-4 thuis op onze broek kregen. Eerlijk gezegd hadden we het tot aan de rode kaart moeilijk, maar vervolgens hebben we laten zien dat we uitstekend kunnen voetballen. We waren in de rest van het duel de bovenliggende partij, waardoor deze overwinning uiteindelijk dik verdiend is.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: JOS Watergraafsmeer

Send this to a friend