Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer vergroot voorsprong met overwinning bij NVC

JOS/Watergraafsmeer vergroot voorsprong met overwinning bij NVC

Koploper JOS/Watergraafsmeer heeft de negende overwinning van het seizoen genoteerd. In de zondag eerste klasse A werd subtopper NVC met 0-3 aan de kant gezet. De voorsprong op achtervolger Boshuizen, de komende tegenstander, is inmiddels zelfs gegroeid naar vijf punten.

“Er was één partij die moest winnen en dat waren wij,” aldus JOS-trainer Cor ten Bosch. In Naarden zag hij zijn ploeg vanaf het begin domineren. Toch duurde het nog zo’n twintig minuten voordat Malcolm Esajas de score opende, na een vrije trap van Richmond Bossman. Op slag van rust leek Kevin Huijsman de voorsprong te verdubbelen, maar na lang gesteggel werd de treffer alsnog afgekeurd. Daarnaast voorkwam JOS-doelman Colby Harmon nog dat NVC een grote kans niet wist om te zetten in de gelijkmaker.

Na rust werd het voor de Amsterdammers zaak om de voorsprong alsnog uit te breiden. Een minuut of twintig in de tweede helft werd Reggie Schaap neergehaald in het strafschopgebied van NVC. Vanaf elf meter faalde Raymond Fafiani niet: 0-2. Even later was het alsnog Schaap zelf, wiens schot van richting werd veranderd en zo in het doel van NVC belandde voor de 0-3. Daarmee was de eindstand bereikt en konden de drie punten mee terug naar Amsterdam.

Ten Bosch zag zijn ploeg het overwicht met moeite vertalen naar doelpunten. “Het kan ook 5-0 of 6-0 worden. Het was een povere afspiegeling van ons als bovenliggende partij. We waren een beetje slordig”, constateerde hij. “We hebben ze te lang in de wedstrijd gehouden, waardoor het toch nog spannend blijft.”

De Amsterdammers mogen zich nu opmaken voor de topper tegen de nummer twee, Boshuizen. De Leidenaren gingen vandaag verrassend onderuit tegen Zaanlandia, waardoor JOS/Watergraafsmeer nu vijf punten voorsprong heeft. Toch zal Ten Bosch zijn ploeg niet speciaal voorbereiden op de kraker. “Gewoon normaal doen. Tegenwoordig is dat al heel apart”, besloot hij met een kwinkslag.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt