Tim Plemper

JOS Watergraafsmeer verlengt met Plemper: “Vertrouwen is essentieel”

Tim Plemper speelt ook volgend seizoen op de velden van JOS Watergraafsmeer. De 24-jarige voetballer heeft zijn contract voor een jaar verlengd. “Persoonlijk heb ik het gewoon naar mijn zin en zit ik in een geweldige groep. Ik speel vrijwel alles, dus heb niets om over te klagen”, legt Plemper de hoofdreden voor zijn contractverlenging uit.

Ajax Zaterdag

De voormalige speler van RODA ’23 kwam afgelopen zomer over van Ajax Zaterdag, waar hij mede door blessures weinig speelde. “Dan gaat uiteindelijk je plezier weg. Nu speel ik veel en ben ik fit, waardoor voetbal dan alleen maar weer leuker wordt om te doen. Als je dan ook nog met een leuke groep op een hoog niveau speelt en de prestaties kortweg uitstekend zijn, dan plak ik er graag nog een seizoen aan vast.”

Sleutelspeler

Bij JOS Watergraafsmeer is Plemper uitgegroeid tot een van de sleutelspelers binnen het elftal. Plemper had van tevoren niet direct zien aankomen dat hij zoveel speelminuten zou krijgen. “Dat niet direct, aangezien Malcolm Esajas vorig jaar ook een goed seizoen heeft gedraaid. De kans was natuurlijk aanwezig dat ik voldoende minuten ging maken en die mogelijkheden heb ik op het juiste moment gepakt. De laatste tijd ging het zeker aardig met tien doelpunten. Eigenlijk elf goals als je Alphense Boys erbij rekent, al moeten we die wedstrijd nog uitspelen. Het gaat dus zeker goed met mijn spel.”

Plemper heeft het eveneens uitstekend naar zijn zin binnen het team. “We hebben een hartstikke leuke groep, blijven met z’n allen hangen na de wedstrijd of training en ik kan met de fiets naar JOS Watergraafsmeer toe. Onze trainer Cor (ten Bosch, red.) weet bovendien wat ik kan en dat zorgt simpelweg voor vertrouwen. Dat vertrouwen miste ik bij Ajax, waardoor ik een stuk minder ging spelen. Daar heb ik bij JOS Watergraafsmeer geen last van, wat erin resulteert dat het goed gaat en dat ik weer in staat ben goals te maken. Uiteindelijk is vertrouwen essentieel voor een voetballer.”

Promotie

JOS Watergraafsmeer staat momenteel op de tweede plaats in de hoofdklasse. Mocht de KNVB beslissen om het amateurvoetbal uit te spelen, dan strijden de Amsterdammers nog volop mee voor promotie naar de derde divisie. Zit het team dan om versterkingen te springen? “Oprecht vind ik niet dat we dan per se versterkingen nodig hebben, al zijn goede spelers natuurlijk altijd welkom. Hoewel het een ander niveau zal zijn, ben ik ervan overtuigd dat wij ertoe in staat zijn. Dit team is zo hecht en gewend aan elkaar, dat het een extra kracht is geworden. We kunnen op elkaar rekenen.”

Contractverlengingen

JOS Watergraafsmeer is de afgelopen maanden flink bezig geweest met het volgende seizoen. De Amsterdamse club heeft zodoende een hoop spelers kunnen behouden. Naast Tim Plemper behoudt de club Richmond Bossman, Hanne Hagary, Jorik Hollewand, Kevin Huijsman, Tony Tol, Tim de Jong, Kobina Plange, Sjoerd Gerritse, René de Jong en Anthony Albert.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)