JOS Watergraafsmeer verslaat Be Quick 1887

JOS Watergraafsmeer kent een prima start van de rentree in de Hoofdklasse. Na de spectaculaire 4-4 van vorige week tegen Hollandia werd dit weekend met 3-2 gewonnen van Be Quick 1887.

Al heel vroeg in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. Een wat makkelijk gegeven penalty vormde geen enkel probleem voor Raymond Fafiani: 1-0. Na ruim een kwartier wist Be Quick 1887 echter terug te komen in de wedstrijd. Youri ter Arkel haalde vanaf 30 meter verwoestend uit en liet doelman Colby Harmon kansloos.

De doelpunten volgen elkaar vrij snel op want na nog geen halfuur was het ook al 2-1. Met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied zette Reggie Schaap zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Vorige week gaf JOS Watergraafsmeer tot 4 keer toe een voorsprong weg en ook zondag werd weer de voorsprong weggegeven. Voor de tweede keer kwam Be Quick terug in de wedstrijd, dit keer dankzij een vrije trap van Daniel Teune.

Met een 2-2 stand gingen beide ploegen de rust in. In de tweede helft ging het er wat rustiger aan toe, al bleef het een vermakelijk duel. Halverwege de tweede helft pakte JOS Watergraafsmeer opnieuw de leiding, dankzij een goal van Hanne Hagary. Dit keer werd de voorsprong niet meer weggegeven, waardoor JOS met 3-2 won.

Dankzij de prima start staat JOS Watergraafsmeer na 2 duels op een knappe vierde plaats. Komende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij Alphense Boys, dat 3 punten uit 2 duels haalde.

Opstelling JOS Watergraafsmeer: Harmon, Hollewand, Gerritse, Huijsman, Tol, Fafiani, Schaap, Esajas, Hagary, Plange, De Jong

Foto’s: Mario Wormhoudt