Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer voegt SDZ’er Tim Klaasen-Bos toe aan selectie

JOS Watergraafsmeer voegt SDZ’er Tim Klaasen-Bos toe aan selectie

JOS Watergraafsmeer plukt Tim Klaasen-Bos komende zomer weg bij SDZ. De aanvaller speelde de afgelopen zes seizoenen voor de Amsterdamse vereniging, maar kiest ervoor om over een half jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan.

De keuze voor JOS Watergraafsmeer komt bepaald niet uit de lucht vallen. De Amsterdammers toonden al vaker interesse in Klaasen-Bos. Ook dit seizoen ontving hij weer een belletje uit Amsterdam-Oost. Klaasen-Bos: “Als de club mij belde, zei ik eigenlijk altijd nee. Dit seizoen had ik het gevoel dat dit het juiste moment was om te vertrekken. Dat doe ik vanzelfsprekend met pijn in mijn hart, want ik heb het eigenlijk altijd fijn gehad bij SDZ. Het zijn prachtige mensen die binnen de club rondlopen. Desondanks heb ik het besluit genomen.” De voetballer kan niet ontkennen dat ook de bestuurscrisis onbewust een rol speelde. “Als speler ben ik uiteindelijk een buitenstaander, maar natuurlijk merkte ik de onrust achter de schermen. Het is zonde, want SDZ is zo’n mooie club. Hopelijk is het snel weer rustiger.”

Klaasen-Bos ziet dat voorlopig van een afstand toe, want in het seizoen 2021/2022 maakt hij deel uit van de selectie van derdedivisionist JOS Watergraafsmeer. De aanvaller hoopt daar een basisplaats te bemachtigen. “Ik kom in een team terecht met veel kwaliteit en potentie. Natuurlijk moet ik mijn plaats in het elftal afdwingen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik een belangrijke rol kan spelen. Met JOS Watergraafsmeer hoop ik in de subtop van de Derde Divisie mee te draaien. Als het me dan ook nog lukt om 15 tot 20 doelpunten te maken, dan kan het seizoen helemaal niet meer stuk.” Mocht het bij SDZ rustiger worden, dan sluit Klaasen-Bos niet uit dat hij over een paar jaar terugkeert bij de club die hij een warm hart toedraagt. “Ik heb altijd met veel plezier voor SDZ gespeeld, dus dat zou zomaar kunnen. Mijn periode bij SDZ zal ik niet snel meer vergeten.”

Rene de Jong, Edwin Sudibyo, Tony Tol, Jorik Hollewand, Sjoerd Gerritse, Floris Burger, Kevin Huisman, Hanne Hagary, Tim de Jong, Anthony Albers, Richmond Bossman, Tim Plemper Raymon Fafiani en Malcolm Esajas blijven JOS Watergraafsmeer komend seizoen trouw. Met de andere spelers is de club nog in gesprek.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)