JOS Watergraafsmeer wint kinderlijk eenvoudig

JOS Watergraafsmeer heeft zondagmiddag een puike overwinning geboekt op SJC. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd kinderlijk eenvoudig met 3-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zondag A

Sterke eerste helft

Aan de uitslag was niets af te dingen, want JOS Watergraafsmeer kwam geen moment in de problemen. Het eerste doelpunt voor de thuisploeg viel na een half uur, toen een prachtige voorzet vanaf de linkerkant knap werd binnen gekopt. Het was een startschot voor meer, want twee minuten later was het wederom raak. Bosman gaf de bal, nu vanaf rechts, voor op de inlopende Gerritsen. Hij kopte de bal opnieuw achter de keeper: 2-0. Voor rust viel nóg een doelpunt, maar dan voor de bezoekers. Uit een onoverzichtelijke situatie wist SJC de touwen te raken: 2-1.

Over de streep getrokken

Het was een vervelend doelpunt zo vlak voor rust. De mannen van JOS Watergraafsmeer drukten elkaar dan ook op het hart scherp te zijn. Dat leek te helpen, want uit een corner scoorde de thuisploeg al snel de 3-1. Het moment zorgde ervoor dat de wedstrijd was gespeeld en dat de overwinning was veiliggesteld. ‘Ik vond het een van de betere wedstrijden van JOS’, vertelt trainer Cor ten Bosch. ‘De uitslag is dan ook meer dan terecht.’

Compliment voor de ploeg

Niet alleen geeft Ten Bosch zijn ploeg een compliment over de eenvoudige overwinning van zondagmiddag. ‘Onze ploeg traint slechts twee keer in de week, terwijl de andere teams vaak drie tot vier keer per week trainen. Onze tegenstanders denken dan ook: die oude ploeg spelen we in de tweede helft wel zoek. Maar ons team is momenteel zo goed in vorm dat dat niet lukt. En ik moet eerlijk zeggen: vandaag was gewoon een hele goede wedstrijd.’ Ten Bosch waarschuwt echter wel voor onderschatting. ‘Wij moeten gewoon met beide benen op de grond blijven staan. Wij doen het goed en hebben bovendien een goede ploeg. Dat moet ons dit seizoen een hoop opleveren.’ Met de overwinning blijft JOS Watergraafsmeer vier punten achterstaan op de koploper.

Tekst: Jordi Smit