Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer wint moeizaam van stug Assendelft

JOS/Watergraafsmeer wint moeizaam van stug Assendelft

In de zondag eerste klasse A heeft JOS/Watergraafsmeer de reguliere competitie afgesloten met een moeizame, maar verdiende overwinning op Assendelft (3-1). De ploeg van Roy van der Mije had het betere spel en de betere kansen, maar moest uiteindelijk in het laatste half uur nog aan de bak nadat Assendelft verrassend op voorsprong was gekomen.

Het was uiteindelijk invaller Omar Limon die JOS uiteindelijk alsnog aan de overwinning wist te helpen met twee doelpunten en een assist. Van der Mije: “We hebben het wel eens over de bus parkeren, maar Assendelft ging met een heel trailerpark voor de goal liggen.”

JOS begon redelijk sterk aan het duel op Sportpark Drieburg. Hoewel het baltempo aan de lage kant was, had de thuisploeg het meeste balbezit en werden er in de eerste twintig minuten ook meteen drie goede kansen gecreëerd. Al in de vierde minuut zag Renaldo Jongebloet een schot gekeerd worden. Vier minuten later was diezelfde Jongebloet bijna weer trefzeker toen hij een corner van Raymond Fafiani net niet genoeg richting kon geven om doelman Jorrit van Hoolwerff te passeren.

Assendelft probeerde haar huid zo duur mogelijk te verkopen en zakte ver terug op de eigen helft, waardoor het voor JOS lastig werd om een gaatje in de defensie te vinden. Toch kregen Mehanovic, Jongebloet, Frederik en Markes in de eerste helft allemaal een mogelijkheid om de score te openen, maar werd uiteindelijk met een brilstand de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld te zien: JOS dat de bal had en de aanval zocht, en Assendelft dat met man en macht aan het tegenhouden was. Jorik Hollewand was in de 58ste minuut nog dichtbij de openingstreffer met een kopbal, voordat Assendelft in de 64ste minuut uit het niets brutaal de leiding in de wedstrijd nam. Na een voorzet nam Stefan Kuiper de bal fantastisch op de slof en wist hij de score namens Assendelft verrassend te openen.

JOS gooide de versnelling daarna omhoog om de achterstand goed te maken en zag invaller Omar Limon in de 71ste minuut nog twee enorme kansen op de gelijkmaker missen. Lang hoefde hij echter niet van zijn missers te balen, want twee minuten later legde hij de bal keurig klaar voor Jongebloet die de bal vervolgens op fantastische wijze in de kruising schoot.

JOS drukte daarna door en zag Limon, met een bekeken schot, acht minuten voor tijd eindelijk de voorsprong pakken. Vlak voor tijd maakte Limon zijn invalbeurt compleet door na een mooie solo ook nog de 3-1 op het scorebord te brengen. Van der Mije: “We zijn in Assendelft al gewaarschuwd en hebben natuurlijk wat personele problemen, dus je wist dat het wel eens een lastige middag kon worden. Maar ik ben erg blij dat we hebben gewonnen, want er komen nu hele belangrijke weken voor ons aan en dan wil je de competitie met een goed gevoel afsluiten.”

Omdat DEM, Legmeervogels en AFC’34 alle drie wisten te winnen, neemt JOS het aanstaande donderdag in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse op tegen Legmeervogels. Later deze week een interview met Van der Mije over de nacompetitie.

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag eerste klasse A

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman