JOS Watergraafsmeer wint ook van RKAVV

Voor de verandering speelde JOS Watergraafsmeer dit weekend op de zaterdagavond. RKAVV uit Leidschendam kwam op bezoek. Ook dit keer pakten de Amsterdammers 3 punten: 2-1.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen de eerste kansjes, al was het ook weer niet écht gevaarlijk. JOS Watergraafsmeer wachtte rustig af en sloeg bij de eerste goede mogelijkheid direct toe. Hanne Hagary zorgde voor de 1-0. Daarna volgde ook een aantal prima kansen voor de bezoekers uit Leidschendam. Een kopbal van Mike van Toor ging maar net over en een inzet van Jedsel Marken verdween net naast het doel van Colby Harmon. Hoewel de gelijkmaker in de lucht hing, gingen beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in.

Ook na rust bleef RKAVV dreigend en gleed JOS Watergraafsmeer de bal bijna in eigen doel na een gevaarlijke aanval. Uit een vrije trap dacht JOS vervolgens de voorsprong te verdubbelen, maar de goal werd afgekeurd. RKAVV bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar was niet efficiënt genoeg, waar JOS dat wel was. Met een kleine 70 minuten op de klok, zette Richie Bossmann zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

Zelfs daarna waren er voldoende mogelijkheden voor RKAVV om nog een punt over te houden aan het duel. Zo eindigde een schot van heel dichtbij op de lat. Diep in blessuretijd kwam vanaf de strafschopstip nog wel de 2-1 op het scorebord, maar daar hadden de gasten weinig meer aan.

JOS Watergraafsmeer staat dus nog altijd bovenaan, al hebben Hollandia en SJC nog een duel tegoed. Zij kunnen dus nog over JOS Watergraafsmeer heen. Volgende week reizen de Amsterdammers af naar Hoogeveen.

Archieffoto: Mario Wormhoudt