Home / Hoofdklasse A zondag / JOS Watergraafsmeer zet lijn van voor de winterstop door

JOS Watergraafsmeer zet lijn van voor de winterstop door

JOS Watergraafsmeer zette zondagmiddag de ingezette lijn van voor de winterstop goed door. De ploeg van Cor ten Bosch wist namelijk met 1-3 te winnen van het Rotterdamse Leonidas.

Stroeve openingsfase

De Amsterdammers deden het voor de winterstop uitstekend en gingen als winterkampioen de winterstop in. De wedstrijd van zondagmiddag tegen Leonidas was daardoor de nummer 1 tegen de nummer 4, kortom een belangrijk duel. Het begin van de wedstrijd verliep echter stroef voor JOS Watergraafsmeer. De Amsterdamse ploeg kreeg geen grip op Leonidas dat overigens niet gevaarlijk was.

Na tien minuten kwam JOS Watergraafsmeer echter sterker voor de dag en kwam het spel van voor te winterstop weer terug. Wachten was dan ook op de openingstreffer van de bezoekers. Die viel na ruim een half uur spelen toen Tim Plemper de bal achter de Leonidas-keeper wist binnen te werken. Daarmee ging JOS Watergraafsmeer met een goed gevoel de pauze in.

Sterk JOS

De tweede helft was pas twee minuten oud toen het tweede doelpunt viel. Hanne Hagary wist de bal zelf slim te onderscheppen en stormde richting het doel van de opponent. Hij bleef daarbij rustig, waardoor de voorsprong van JOS Watergraafsmeer was verdubbeld.

JOS Watergraafsmeer hield de wedstrijd in handen en wist tien minuten voor tijd ook de 0-3 te maken. Deze keer was het Kobina Plange die de goal op zijn naam mocht zetten. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, al maakte Leonidas aan het einde van de wedstrijd de aansluitingstreffer. De Rotterdammers wisten vervolgens echter niet meer te scoren, waardoor JOS Watergraafsmeer met een 1-3 overwinning huiswaarts ging.

Tevreden

Trainer Cor ten Bosch was na afliep tevreden over het duel. “De eerste tien minuten hadden we het duidelijk moeilijk. De tegenstander speelde op een manier waarbij de spelers veel door elkaar heen liepen. Daar hadden we korte tijd weinig grip op. Toen we dat organisatorisch hadden geregeld, begonnen we beter te voetballen en kansen de creëren. De overwinning is dan ook meer dan verdiend.”

De overwinning zorgt ervoor dat JOS Watergraafsmeer aan kop blijft in de Hoofdklasse. “We blijven ons richten op de eerstkomende wedstrijd, maar kampioen worden in ons jubileumjaar zou mooi zijn. Zover is het alleen nog lang niet, want we hebben nog de helft van de competitiewedstrijden te gaan. Dan zien we wel waar we staan”, aldus Ten Bosch.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Ook in de toekomst dit soort artikelen blijven lezen? We kunnen niet zonder jouw steun. Voor maar €0,85 per week word je Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal en ontvang je onze seizoensgids.


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend