Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer ziet virtuele titel na eigen wedstrijd uit handen glippen

JOS/Watergraafsmeer ziet virtuele titel na eigen wedstrijd uit handen glippen

Zo’n tien minuten voelde JOS/Watergraafsmeer zich kampioen van de zondag eerste klasse A. De ploeg van Cor ten Bosch deed op bezoek bij LSVV wat het moest doen met een 1-5 zege en zag concurrent Velsen op achterstand staan tegen Legmeervogels. Dat veranderde in de slotminuten, waardoor de Amsterdammers de nacompetitie in moeten om alsnog te promoveren.

De speaker van de thuisploeg riep naar de spelers van JOS/Watergraafsmeer dat op het veld moesten blijven omdat ze waarschijnlijk kampioen waren en de eerste felicitaties kwamen zelfs binnen. “Ikzelf had er niet op gerekend, misschien een beetje gehoopt”, zegt Ten Bosch. Velsen, dat zo’n kwartier later begon vanwege een geblesseerde grensrechter, keek lange tijd tegen een achterstand aan. “Dan denk je toch: zou het.. Dichterbij kan je niet komen. Iedereen stond te wachten, dus dat Velsen aan het einde nog won (2-4), was heel bizar.”

De Amsterdammers kenden zelf geen enkel probleem met middenmoter LSVV. Halverwege leidde JOS door doelpunten van Raven Bergwijn en Malcolm Esajas met 0-2. Uiteindelijk liepen de bezoekers uit naar een ruime zege. Hanne Hagary en Richmond Bossman waren nog trefzeker, Jacco Pauw deed iets terug namens de thuisploeg en Raymond Fafiani (“een geweldige stift die op Champions League-niveau thuishoort”) bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 1-5.

Toen JOS/Watergraafsmeer klaar was, stond het in Uithoorn nog 2-1 voor Legmeervogels. In de laatste tien minuten werd dat omgebogen in een 2-4 zege voor Velsen. Die ploeg gaat er daardoor met het kampioenschap vandoor en voor JOS rest niets anders dan ‘de scherven oprapen’ en toewerken naar de nacompetitie. “Van harte gefeliciteerd Velsen, dik verdiend. Wij hebben het gewoon in teveel wedstrijden laten liggen.”

Via de nacompetitie krijgen de Amsterdammers de kans om alsnog promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Die lange weg begint zondag met een thuiswedstrijd tegen Nemelaer of Leones (beiden 1C). Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Michel Bes

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)