JOS Watergraagsmeet zaterdag 1 seizoen 2012/2013

JOS WGM mist voorlopig periode

De zaterdag tak van JOS Watergraafsmeer is er zaterdag (27 oktober) niet in geslaagd de eerste periode binnen te halen. Winst tegen Stormvogels was daar voor noodzakelijk. In IJmuiden kwam de ploeg van Richard Pel niet verder dan een gelijkspel. Toch kunnen de Amsterdammers de eerste periode als nog binnen halen. Dat hangt af van een tuchtzaak die loopt tegen concurrent Koninklijke HFC.

De wedstrijd begon goed voor de Amsterdammers. De eerste twintig minuten was men veelvuldig in balbezit en hadden de spelers de regie in handen. Uit een aanval van JOS-WGM wist spits Lennart Middelman te scoren,echter de goal werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Na iets meer dan twintig minuten werd een vrije trap vanaf de rechterkant ingedraaid door Dennis Eier en wist Bob Visscher de bal in te koppen (0-1). Na het doelpunt werd het spel van JOS-WGM slordiger en wist de thuisploeg het initiatief meer naar zich toe te trekken. Uit een hoekschop kopte een van de spelers van Stormvogels op de kruising. De bezoekers bleven grossieren in slordig balverlies tot aan het rustsignaal.
Na de rust werd het niveau van de wedstrijd er niet beter op. Ondanks een prima bespeelbare grasmat hadden de bezoekers,die gewend zijn om op kunstgras te spelen,moeite om de bal in de ploeg te houden en de thuisploeg drong sterker aan via lange ballen vanuit de achterste linie.

Na een hoekschop werd de bal ingekopt door een van de spitsen van Stormvogels en deze bal werd van de doellijn gehaald. Er ontstond wel meer ruimte door het meer aandringen van de thuisploeg,waardoor JOS-WGM in de omschakeling trachtte toe te slaan. Een ziedend schot van Tommy Janssen werd gekeerd door de uitstekende keeper van Stormvogels,Bob Visscher kopte op de paal,en Dennis Eier produceerde in kansrijke positie een afzwaaier. In de 85e minuut werd Tommy Janssen,na een combinatie met Bob Visscher binnen het 16 meter. gebied gehaakt en een terechte strafschop werd gegeven door de warrig leidende scheidsrechter. Tommy Janssen was al voor de wedstrijd aangewezen als strafschoppennemer en dus nam hij plaats achter de bal die hij hard inschoot maar door de keeper werd gekeerd. Ook in 2e instantie keerde de keeper de bal en een 3e rebound werd naast geschoten. De welbekende voetbalwet trad in werking dat bij het missen van veel kansen,de bal er wel eens aan de andere kant er in zou kunnen gaan,wat ook gebeurde in de 91ste minuut. wist de rechtsachter van Stormvogels wist zich lang 2 speler van JOS-WGM te werken en vanaf de achterlijn de bal voor te geven,welke door een van de spelers van de thuisploeg werd ingekopt. Zo kwam de eindstand op het scorebord.

Na de wedstrijd gaf de speler van Stormvogels ruiterlijk toe dat bij de voorzet de bal ruim de achterlijn had gepasseerd. Dit werd,opmerkelijk genoeg, door de grensrechter van JOS-WGM betwist.
Teleurstelling alom bij JOS-WGM,doordat men nu afhankelijk is van de uitspraak van de tuchtcommissie voor het staken van de wedstrijd VEW-KHFC,waarbij de KHFC reeds verantwoordelijk voor is gesteld,om te weten of de 1e periode is veroverd.

Genoemde wedstrijd werd gestaakt in de 65e min. bij een stand van 2-2 met de aantekening dat de KHFC met nog 9 spelers op het veld stond. Vraag is of de wedstrijd uitgespeeld dient te worden en/of men de KHFC evt. punten in mindering gaat brengen. Hopelijk zal de tuchtcommissie spoedig uitspraak doen,zodat er duidelijkheid is omtrent de uiteindelijke winnaar van de 1e periode.