JOS (zaterdag) blijft op periodekoers door De Dijk te verslaan

Gekscherend werd er geroepen dat zaterdag derdeklasser JOS/Watergraafsmeer beter pas vanaf februari kan beginnen aan de competitie. Op de een of andere manier strijdt de ploeg van Richard Pel in de laatste fase altijd mee om een prijs. Door een 2-1 zege op stadsgenoot De Dijk hebben de Amsterdammers zelfs uitstekende zaken gedaan in de strijd om de derde periode.

Er leeft bij JOS/Watergraafsmeer momenteel maar één ding: de periodetitel. Achter HBOK, dat er al eentje op zak heeft en zaterdag kampioen werd, blijft JOS op koers liggen om die laatste prijs te pakken. Daarvoor moest wel gewonnen worden van De Dijk. Na zo’n tien minuten dacht Maurice Renger het eerste aanzetje gegeven te hebben, maar zijn doelpunt (“iedereen zag dat die bal een centimeter of veertig over de lijn was”) werd niet waargenomen door de arbitrage.

Een volgende domper voor de thuisploeg was dat De Dijk even later tegen de verhouding aan de leiding kwam. Bij een verdwaalde voorzet van Jules Diedhoe timede de verdediging van JOS verkeerd, waardoor Jaouad Aarbi de 0-1 kon maken. “Dan zit je heel verdwaasd in de kleedkamer. We hadden genoeg kansen en controleerden de wedstrijd, dus dan kan je moeilijk zeggen dat we het heel anders moeten doen”, blikte Pel terug. Vroeg in de tweede helft was de stand alweer gelijk. Uit een hoekschop van Renger kopte Enzo Paal raak: 1-1.

“Vanaf dat moment was het éénrichtingsverkeer”, vervolgde Pel. De warrig fluitende scheidsrechter Vugts eiste een negatieve hoofdrol op door aan beide kanten een zuivere handsbal in het strafschopgebied over het hoofd te zien. Ook de 2-1 was discutabel. Aanvoerder Rody Roos probeerde een diepe bal binnen te houden en zijn voorzet werd door invaller Joey Jongerius tot doelpunt gepromoveerd. De bal bleek de achterlijn te hebben gepasseerd, maar Vugts negeerde het vlagsignaal van de grensrechter en keurde het doelpunt toch goed.

Op die manier kon JOS/Watergraafsmeer drie belangrijke punten bijschrijven en nam het revanche op de 6-3 nederlaag eerder dit seizoen. Ook tegen ZCFC, de aankomende tegenstander op 11 mei, hebben de Amsterdammers nog iets goed te maken. Daar werd op eigen veld met 0-4 van verloren. “Een hele rare ploeg”, weet Pel nog. “Iedere wedstrijd is nu een finale. Dan is het de kunst om elkaar gefocust te houden. Iedereen is hartstikke gemotiveerd en we hebben altijd een lange adem. Nu ook weer.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!