JOS (zaterdag) houdt knap punt over aan duel met Purmersteijn

JOS/Watergraafsmeer heeft in de zaterdag derde klasse A een goed resultaat geboekt door koploper Purmersteijn op een 2-2 gelijkspel te houden. De ploeg van Richard Pel moest twee keer terugkomen van een achterstand en blijft met het behaalde punt in het linkerrijtje staan.

De Amsterdammers waren aan een kleine reeks begonnen met twee zeges op rij en wilden dit een vervolg geven tegen Purmersteijn. Nadat de thuisploeg de eerste speldenprikjes uitdeelde, slaagde Purmersteijn er halverwege de eerste helft wel in om de score te openen. Uit een vrije trap, net iets buiten het strafschopgebied, liet Kevin Hijlkema doelman Maarten Daniëls kansloos. Binnen enkele minuten had JOS/Watergraafsmeer de stand gelijkgetrokken. Met een strak schot passeerde Skip Slingerland keeper Aron van Boesschoten: 1-1.

Zoals ook aan de stand te zien was, bleef het een gelijk opgaande wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Ricardo Stam een goede mogelijkheid om de Purmerenders alsnog met een voorsprong te kunnen laten rusten, maar zijn boogbal was geen probleem voor Daniëls. Diezelfde Daniëls had na de theepauze een fraaie redding op een schot van Jermaine Ristie in petto om een nieuwe achterstand te voorkomen.

Na ruim een uur spelen werd de sluitpost alsnog voor de tweede keer geklopt. Invaller Sonny Punt was na een voorzet van Dick Bos net iets eerder bij de bal dan Daniëls, waardoor Punt er 1-2 van kon maken. Hierna deed JOS/Watergraafsmeer er alles aan om langszij te komen. Het meeste gevaar bij de thuisploeg kwam van routinier Maurice Renger. Hij speelde ook een grote rol bij de 2-2. Uit zijn voorzet kopte Alex de Bruijne, een andere ervaren kracht van de Amsterdammers, tien minuten voor tijd raak.

Het bleef vervolgens bij 2-2, ook omdat Roy Klop in blessuretijd de kans liet liggen Purmersteijn alsnog de volle buit te bezorgen. Zijn inzet werd op fabelachtige wijze door De Bruijne van de lijn gehaald. Daardoor moesten beide ploegen genoegen nemen met het punt. JOS/Watergraafsmeer behoudt hiermee de zevende plek, terwijl Purmersteijn de achtervolgers dichterbij ziet komen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.