Home / slideshow / Joshua Zaandam vecht zich in OSV-basis: “Op het veld laten zien”

Joshua Zaandam vecht zich in OSV-basis: “Op het veld laten zien”

Joshua Zaandam beleefde met OSV een uitmuntende seizoenstart, maar de afgelopen weken ging het meermaals mis voor de Amsterdammers. Het zorgt echter allerminst voor onrust binnen de spelersgroep, zo benadrukt hij. “We pakken de situatie goed op”, laat Zaandam weten.

De controlerende middenvelder keerde afgelopen zomer terug in de Nederlandse hoofdstad. Waar hij in het verleden uitkwam voor JOS Watergraafsmeer, koos hij ditmaal voor OSV. De overstap kwam allerminst uit de lucht vallen, want een paar jaar geleden speelde hij samen met hoofdtrainer Maurice Renger. Beide mannen konden elkaar aan het begin van de samenwerking dan ook goed vertellen wat ze van elkaar verwachtten en dat bleek de afgelopen seizoenshelft uit te komen.

Zaandam had direct een goed gevoel toen hij bij de selectie van OSV aansloot. “We beschikken over een leuke groep en een goede trainer. Bovendien slaagde ik er direct in om een van mijn doelstellingen te behalen: een basisplaats bemachtigen. Ik heb vrijwel elke wedstrijd tussen de eerste elf spelers gestaan, behalve in het duel met DVVA. Dat was ook terecht van de trainer, want het lukte me op dat moment niet om mijn niveau te halen. Dat komt er echter snel weer aan.”

OSV begon geweldig aan het competitieseizoen door overwinningen te boeken tegen EDO, SV Zandvoort en FC Almere. Ook tegen FC Zaandam en Arsenal was de ploeg van Renger sterker. De afgelopen drie wedstrijden tegen AMVJ, HBOK en DVVA gingen echter verloren, waardoor OSV met een slecht gevoel de winterstop ingaat. “Een van de belangrijke redenen van het puntverlies was blessures. Dat gaat simpelweg in de kopjes van deze groep zitten, waardoor we tegen een paar nederlagen aanliepen.”

Waar OSV lang op de eerste plek in de tweede klasse stond, staat het inmiddels op de vijfde positie. Toch denkt Zaandam dat er meer mogelijk is. “De doelstelling voor OSV moet zijn om plezier te hebben en mooie wedstrijden neer te zetten. Dan komen de prestaties vanzelf. We beschikken namelijk over een goede groep.” De middenvelder voelt echter niet de noodzaak om van de daken af te schreeuwen dat OSV voor promotie gaat. “We moeten het maar op het veld laten zien.”

Voor Zaandam bevalt de samenwerking met Renger eveneens uitstekend. Waar hij als speler van JOS Watergraafsmeer goed met zijn teamgenoot kon opschieten, blijkt Renger ook als trainer bij hem te passen. “De trainer is fijn in de omgang en geeft duidelijkheid in wat hij van deze selectie eist. Dat hebben wij denk ik ook nodig.” Zelf hoopt hij het komende half jaar de lijn door te trekken. “Ik wil belangrijk zijn voor het team en mijn steentje bijdragen aan de prestaties. Dan ben ik tevreden.”

Tekst: Jordi Smit