Coto vertrekt na dit seizoen bij HBOK.

Juan Fernandez Coto vertrekt na dit seizoen bij HBOK

Juan Fernandez Coto werd in februari van 2022 als vervanger van Kai Meeuwsse aangesteld, loodste HBOK in zestien wedstrijden – tot eind mei – naar de begeerde schaal en promoveerde zo met HBOK naar de zaterdag eerste klasse. Halverwege zijn eerste volledige seizoen jaar maakte Coto zijn beslissing om te vertrekken bij HBOK kenbaar aan de club, spelers en staf tijdens het trainingskamp in Portugal.

Juan Coto kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen weken en zijn beslissing om de club straks door de voordeur te gaan verlaten: “We hebben allereerst heerlijk getraind, gespeeld en veel plezier gemaakt in Porto. Ook aan het groepsgevoel gewerkt. HBOK is oprecht een heel leuke club, geweldige mensen. Ik heb het prima naar mijn zin in Zunderdorp. Maar toch, het is een gevoelskwestie om te gaan stoppen. De houdbaarheidsdatum zit er bij een trainer meestal rond drie seizoenen op. Aan het einde van dit seizoen heb ik mijns inziens mijn tweede seizoen erop zitten. Ik wil na twee jaar iets nieuws, een nieuwe uitdaging. Ik ga met een fijn gevoel en in goede harmonie straks weg bij HBOK. Vanaf nu ligt de focus op het voetballen en de belangrijke tweede seizoenhelft; we willen handhaven en daar gaat iedereen zijn stinkende best voor doen”.

Jaap Ronday reageert namens HBOK op het nieuws dat hun trainer/coach vertrekt: “We hebben een goed trainingskamp achter de rug. Veel gedaan. Zoals we altijd doen, gaan we in gesprek met onze hoofdtrainer en de technische staf. Dat gaat in een prettige sfeer. Juan heeft bij ons aangegeven dat hij na dit seizoen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Zo gaat dat soms in de voetballerij. Wij gaan ons nu richten op de komende wedstrijden”.

HBOK neemt het zaterdag 21 januari op tegen Nunspeet in Zunderdorp. Bij winst kruipt de ploeg van Coto dichterbij de middenmoot. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tol. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt.

Foto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)