SDZ

Jumairo Lith wil veel leren van SDZ-trainer Sluijter

De afgelopen tijd werd bekend dat meerdere spelers SDZ gaan verlaten, zo gaan onder meer Allon Koene (HBOK), Tim Klaasen-Bos (JOS Watergraafsmeer) en Raymon Lagerburg (Zuidvogels) ergens anders spelen. Daartegenover staat dat onder andere Sammie Fiddani (De Dijk) en Levi van der Spek (CSV Apeldoorn) op Sportpark Transformatorweg komen spelen. Ook komt Jumairo Lith over van Legmeervogels.

Voor Lith was het zijn eerste seizoen bij Legmeervogels, hij maakte in de zomer de overstap vanuit het tweede van JOS Watergraafsmeer. “Alleen heb ik toch ervoor gekozen om nu naar een club te gaan die dichterbij huis is”, geeft Lith toe. “Ik heb een paar keer meer getraind bij SDZ. Het klikte gelijk met de spelers en de trainer. Het niveau beviel me ook. Vandaar dat ik er voor gekozen heb om weer in Amsterdam te voetballen.”

“Mijn verblijf bij Legmeervogels was van korte duur. Ik werd goed ontvangen en heb er veel nieuwe dingen geleerd. Dit kan ik goed gebruiken bij SDZ.” De aanvaller is de club uit Uithoorn erg dankbaar voor de leerzame periode. Zo leerde hij bij Legmeervogels om als voetballer geduld te houden, zodat er minder snel een foutje insluipt. Bij het team van trainer Ton Pronk werd hij dus een volwassenere voetballer.

Lith hoopt het komende seizoen op aanvallend voetbal bij SDZ, aangezien hij bij Legmeervogels meer vanuit de omschakeling speelde. “Het lijkt me leuk als we goed gaan meedraaien in het nieuwe seizoen. Zelf wil ik allereerst weer helemaal wedstrijdfit worden, vervolgens een basisplaats veroveren en verder stappen maken.” Bij de Amsterdamse club kijkt Lith erg uit naar de samenwerking met trainer Thijs Sluijter. De oud-prof van onder anderen Heracles Almelo, FC Volendam en Almere City was, net zoals Lith, een aanvaller. “Ik heb al veel gepraat met Thijs, je ziet dat hij de verbinding met mij zoekt. Op het veld begrijpt hij mij, aangezien hij ook aanvaller was. Het komende jaar kan hij mij nog veel leren en dat geeft me een erg fijn gevoel.”

Bij SDZ sluit Thiemo Koster aan als keeperstrainer. Koster zat eerst bij de selectie van Hollandia en richt zich nu vooral op zijn ontwikkeling als keeperstrainer. SDZ-trainer Sluijter is zeer tevreden met de komst van Koster: “een super ambitieuze jongen, waar ik erg blij mee ben.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ