Home / Algemeen / Jurg Schouten (Beemster) stapt bij SDZ uit comfortzone: “Daar ben ik aan toe”

Jurg Schouten (Beemster) stapt bij SDZ uit comfortzone: “Daar ben ik aan toe”

Zijn hele leven voetbalt Jurg Schouten voor Beemster, maar op 27-jarige leeftijd is de centrale verdediger toe aan iets nieuws. Een hele andere omgeving zelfs. Die heeft hij gevonden bij SDZ, de kersverse kampioen van de zondag tweede klasse B.

SDZ was niet de eerste club waar Schouten aan dacht toen hij twee maanden geleden Beemster-voorzitster Nancy Bakker inlichtte op zoek te zullen gaan naar een nieuwe uitdaging. Op dat moment sluimerde er wat interesse van ZOB en Monnickendam, maar Bakker besloot hem bij SDZ te tippen omdat daar een familielid in het bestuur zit. Bovendien is Schouten geen onbekende van trainer Kai Meeuwsse. Die probeerde hem een paar jaar geleden al naar OSV te halen. “Toen was ik nog niet klaar bij Beemster, want we hadden een goede en sterke groep. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, ook een nieuwe omgeving. Ik denk dat SDZ daar het beste bij past.”

De club zelf kende Schouten nog niet. Ja, hij leest weleens wedstrijdverslagen en kan vertellen dat ze afgelopen weekend voor het derde jaar op rij kampioen zijn geworden, maar daar blijft het bij. Hij moet zelfs lachen om de vraag hoe hij als Beemsterling denkt te kunnen overleven binnen de ring van Amsterdam. Dat is juist de uitdaging die hij zo graag wil aangaan; volgens hem het uitgelezen moment om eens écht buiten de deur te kijken. “Daar ben ik aan toe. Als je naar een club als ZOB, Monnickendam of Purmersteijn gaat – stuk voor stuk echt leuke clubs – blijf je toch een beetje binnen de veilige paden”, zegt Schouten. “Dit is nieuw, ik weet niet wat ik kan verwachten.”

Bij SDZ begint de centrale verdediger ‘helemaal op nul’, volledig onbekend. Daar is hij overigens niet bang voor. “Volgens mij hebben ze een leuke en gezellige groep. Ik weet honderd procent zeker dat ik goed word opgevangen.” Bovendien past het de keuze voor de Amsterdammeds bij zijn ambities en krijgt hij straks de kans zich te bewijzen in de zondag eerste klasse. “Ik ben ambitieus, nog te jong om een stap omlaag te maken. Ik wil kijken waar mij lat ligt. En voor mijn gevoel klopt alles bij SDZ.”

Foto: Stephanie van Lunteren

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ