Home / Algemeen / Justin Ruyter gaat ook van Pancratius naar EDO

Justin Ruyter gaat ook van Pancratius naar EDO

Justin Ruyter is na Menno Schelling de tweede speler die eersteklasser Pancratius verruilt voor zondag hoofdklasser EDO uit Haarlem. De ploeg uit Badhoevedorp, die onlangs Jansen aanstelde als nieuwe trainer, staat momenteel op de laatste plaats in de eerste klasse A.

De 22-jarige Ruyter kiest uitdrukkelijk voor het spelen op een hoger niveau.  Na de jeugd van AFC, FC Utrecht en Willem II kwam hij drie seizoenen geleden bij Pancratius terecht. De club waar hij ook ooit begon met voetballen. Ruyter: “ EDO speelt het voetbal dat ik ook graag wil spelen en dat ik bij AFC en Utrecht ook gespeeld heb. Dat spelletje ligt me wel. Ik heb EDO onlangs zien spelen en dat spel ligt me gewoon. Daarnaast was het gesprek met hoofdtrainer Roy van der Mije en zijn assistent Barry Tjeertes in goede sfeer verlopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Ruyter verwacht geen leegloop bij ‘zijn’ Pancratius. Ruyter: “ Ik denk dat Menno (Schelling, red) en ik de enige zijn die naar EDO vertrekken.  Ik wil daar verder ook niet mee bezig zijn. We moeten ons nu volledige focussen op Pancratius. We hebben de punten hard nodig en ik ga er dan ook alles aan doen om degradatie te voorkomen. Dat ben ik de club wel verplicht.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)