Justin Ruyter (Pancratius) terug van zware knieblessure: “Kon geen kant op”

Na acht maanden blessureleed is Justin Ruyter terug bij Pancratius. In december scheurde hij zijn kruisband af en de 26-jarige multifunctionele speler is inmiddels weer helemaal fit na drie wedstrijden in de basisopstelling van de zondag tweedeklasser.

“Het was heerlijk om weer op het veld te staan”, zegt Ruyter. “Eerst begon ik bij het tweede, tegen KDO speelde ik weer in het eerste elftal, nota bene als spits. De wedstrijd daarna scoorde ik op het middenveld zelfs tegen RKDEO en ook afgelopen weekend tegen Alphen stond ik op die plek. Voor de trainer is het makkelijk dat hij mij op verschillende posities kan gebruiken en mij maakt het ook niet uit.”

Eerder dan verwacht kon Ruyter zijn rentree maken, na in januari te zijn geopereerd aan zijn knie. “Het was fijn om weer bij de groep aan te sluiten. In september ben ik weer begonnen met meetrainen. Mijn teamgenoten zeiden dat het snel was gegaan. Tot september was het nog een beetje rekken en al snel kwamen de wedstrijden. Die drie keer ben ik telkens na een uur gewisseld.”

De afgelopen maanden kon hij niet veel anders doen dan kijken naar zijn ploeggenoten. “Ik kon geen kant op. De eerste weken heb ik op bed gelegen en daarna ben ik begonnen bij de fysiotherapeut. Ik Dat ging goed, in augustus kon ik weer een beetje voetballen. Na zeven maanden kon ik het veld op. Bij de partijvormen bleef ik nog aan de kant, voor de rest heb ik wel met alles meegedaan.”

In de laatste acht maanden is er het een en ander veranderd bij Pancratius, met de komst van Rob Rijnink als nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers. “Maar voor mij is er niet heel veel veranderd bij de club”, zegt Ruyter. “We hebben nog steeds een leuke groep en met de trainer kan ik het goed vinden. Hij heeft begrip voor mijn blessure, aangezien zijn zoon ook zo’n blessure heeft gehad.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)