Home / Algemeen / Justin Sporkslede (Argon) kiest op gevoel voor Arsenal

Justin Sporkslede (Argon) kiest op gevoel voor Arsenal

Het zal voor de meesten misschien een vreemde overstap zijn. Na jaren in de top van het amateurvoetbal en afgelopen seizoen bij zaterdag Hoofdklasser Argon kiest Justin Sporkslede nu bewust voor een stap terug. Tweedeklasser Arsenal raakte bij hem de juiste snaar. “Ik wil Amsterdam laten zien dat ik het nog steeds kan.”

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Revaliderend van een zware blessure (achillespees afgescheurd) koos Sporkslede voor de veilige omgeving van Argon, waar hij alleen in de tweede seizoenshelft zijn minuten kon maken. In maart werd zijn eerste kind geboren en met het gezin is hij weer terug naar Amstelveen verhuisd. De middenvelder stond open voor iets nieuws en werd benaderd door zo’n acht clubs. Daar zat ook één opvallende tussen: Arsenal.

Het idee speelde al langer in het hoofd van Sporkslede om ooit een keer onder Imro Wielkens te trainen. Wie niet waagt, wie niet wint, dacht de oefenmeester van Arsenal. “Imro vertelde mij bezig te zijn met een nieuw project. ‘Ik weet dat het een grote stap terug is, maar sta je ervoor open?’, vroeg hij. We hebben met elkaar gesproken en Arsenal maakt het plaatje voor mij compleet. Ik kan daar verder gaan met mijn trainerscursus, voetballen in het eerste elftal en meehelpen in de jeugd. Ik geloof in Imro, in zijn manier van werken, de visie van Arsenal. Nu kan ik lekker in de buurt voetballen en tijd vrijmaken voor het gezin.”

De grootste drempel was het niveau. Sporkslede had eerst niet het idee om op zijn 27ste een flinke stap terug te doen. Maar hij is en blijft een gevoelsmens. Dat gevoel was het beste bij Arsenal. “Bij de andere clubs speelde de afstand een rol, het sportieve plaatje of voelde soms niet helemaal goed. Als het ergens hapert, ga ik op mijn gevoel af. Het is een gok, dat weet ik, maar wel eentje die gebaseerd is op een duidelijke gedachte. Als je zo’n goed gevoel bij een club hebt en zoveel vertrouwen in een persoon, ga ik daar vol voor.”

Na jaren zwerven komt de middenvelder weer terug in Amsterdam. In 2013 verliet hij de hoofdstad en verruilde Blauw-Wit voor Hercules. Daarna droeg hij ook de clubkleuren van SteDoCo, Eemdijk en Argon, waar hij voor zijn tijd bij Blauw-Wit speelde. Arsenal wordt zijn vijfde club in de laatste zes jaar. “Het lijkt op clubtoppen, maar overal zat iets achter. Een uitdaging, een trainer die ik goed ken. Allemaal gerenommeerde clubs en het waren mooie jaren.” Nu dat allemaal is geweest, komt hij met een tas vol ervaringen naar het Olympiaplein. “Ik wil Amsterdam laten zien dat ik het nog steeds kan.”

Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)