Kaars geniet van terugkeer: “HBOK is nog altijd HBOK”

HBOK’er Dennis Kaars is sinds dit seizoen weer terug op zijn oude nest. De voetballer bezet als vanouds de spitspositie en was in de competitiestart al meermaals belangrijk met goals. Zelf vindt hij het dan ook weer heerlijk om terug te zijn.

De 32-jarige voetballer zette sinds zijn vertrek bij HBOK, waar hij eerder vier jaar lang speelde, een rijtje mooie clubs achter zijn naam. Zo kwam hij achtereenvolgens uit voor Ajax Zaterdag, ASV De Dijk, FC Den Bosch en Quick Boys. De laatste club ruilde hij, mede door zijn nieuwe gezinssituatie, afgelopen zomer in. “Mijn vrouw en ik hebben een baby van inmiddels 7 maanden gekregen, waardoor de nachten een stuk zwaarder zijn dan voorheen”, vertelt Kaars. “Dan is het heerlijk dat je als amateurvoetballer niet meer zoveel hoeft te reizen. Bovendien train ik bij HBOK slechts 2 keer per week. Achteraf ben ik dan ook blij om bij HBOK terug te zijn.” Kaars kende uit zijn eerdere periode verschillende teamgenoten die nog altijd bij de selectie zitten, zoals Tom de Lange, Mustapha el Amrani en Bud Water. “Het is weer leuk om met die jongens samen te spelen. Overigens zijn de andere jongens ook meer dan relaxed.” De ervaren aanvaller stelt dat er in de afgelopen 9 jaar maar weinig is veranderd bij de Amsterdamse vereniging. “In mijn vorige periode had het tweede veld nog geen kunstgras en stond het klompenhok er nog niet, maar verder merk ik weinig verschil. HBOK is nog altijd HBOK.”

De keuze voor de club had echter niet alleen te maken met zijn wens om dichterbij huis te voetballen, ook de sportieve prestaties spelen nog altijd een belangrijke rol. De club hoopt dit voetbaljaar mee te strijden voor promotie, waar Kaars een belangrijke rol in moet spelen. “Vooralsnog gaan de prestaties zeer goed. Vanaf de bekerwedstrijden zaten we al goed in het seizoen en dat hebben we in de competitie doorgetrokken. Begin oktober speelden we helaas gelijk tegen DVVA. We wilden vervolgens graag snel revanche nemen, maar dat lukte uiteindelijk niet door de afgelasting bij FC Zaandam en de huidige coronacrisis.” Persoonlijk is Kaars eveneens tevreden over zijn eigen prestaties. “In 3 competitiewedstrijden heb ik 2 goals gemaakt, dus dat is netjes. Al heb ik in totaal misschien al wel 15 treffers gescoord.” De aanvaller merkt dat door de heersende positivisme de sfeer binnen het team uitstekend is, wat onder meer te maken heeft met de nieuwe trainer Kai Meeuwsse. “De trainer is zeer direct in de omgang, wat goed bij mij past. Het is de Nederlandse mentaliteit om er niet omheen te draaien. Daarnaast brengt Kai een stuk gezelligheid en sfeer in het team. De samenwerking bevalt kortom uitstekend.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)