Kadoelen blijft derdeklasser dankzij uitblinkende Mitch van Ankeren

Op de valreep heeft Kadoelen zich verzekerd van een langer verblijf in de zaterdag derde klasse. De Amsterdammers grepen succesvol hun laatste kans. In de extra nacompetitiefinale werd vierdeklasser Vlug & Vaardig met 4-1 verslagen.

De grote man aan de zijde van Kadoelen was niet voor de eerste keer dit seizoen Mitch van Ankeren. In zijn afscheidswedstrijd – de spits speelt volgend seizoen voor Sporting Krommenie – zorgde hij hoogstpersoonlijk voor handhaving. Halverwege had de clubtopscorer met twee goals uit twee bijna identieke aanvallen het verschil gemaakt. Beide keren kwam de bal vanaf de rechterkant: in de vijfde minuut schoot hij op aangeven van Darnell Brunswijk raak en op slag van rust mocht Van Ankeren vogelvrij een voorzet van de eveneens vertrekkende Landry Monni (naar OSV) binnen koppen.

Vlug & Vaardig kon daar weinig tegenover stellen in een heel matig duel van beide teams. Het bleef bij een kopbal van Marco Brouwer die bovenop de lat belandde. Door de 2-0 tussenstand was de tweede helft ook een formaliteit geworden. Een klein kwartier voor tijd gooide Van Ankeren het duel helemaal in het slot. In twee instanties liet hij doelman Redouane Krap kansloos.

Vrij snel daarna had de spits zelfs zijn vierde van de avond voor het intikken nadat hij een slechte terugspeelbal onderschepte en Krap omspeelde. De 4-0 werd uiteindelijk aan de meegelopen Chris Hubeek gegund. Dat Gerben Bolten in de slotminuten nog iets terugdeed namens Vlug & Vaardig was slechts voor de statistieken en de spreekwoordelijke eer.

Dankzij de simpele zege blijft Kadoelen derdeklasser. Daarvoor mogen de Amsterdammers hun topscorer dankbaar zijn, al wil Donny Geel niet alle succes naar hem toe schrijven. “Dat komt niet alleen door hem. Als je hem alle credits geeft, doe je de rest tekort”, zegt de assistent-trainer, die de honneurs van de geschorste Marc Onsia (werd weggestuurd tijdens de wedstrijd tegen Beverwijk) waarnam. Komend seizoen zal hij ook diens assistent blijven. Wel is hij voor het geval van nood ook ingeschreven als speler. “Maar het is niet de bedoeling dat ik ga spelen. Alleen als het eventueel zou moeten.”

Kijk hier voor alle uitslagen van de nacompetitie.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)