Kadoelen en trainer Erwin Römer voorlopig uit elkaar

Zaterdag derdeklasser Kadoelen moet hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een nieuwe trainer. Erwin Römer heeft aangegeven zich voorlopig niet te kunnen inzetten voor de club. De tegenvallende presentaties hebben daar volgens de trainer alsmede voorzitter Henk Blaauw niets mee te maken. Begin november moet er duidelijk zijn over de toekomst van Römer bij Kadoelen.

“Ik vind dit zo lastig. Ik moet een keus maken tussen een zakenlijk voorstel en de club”, zegt Römer. “Er is iets op mijn pad gekomen en ik voel dat dat niet samen gaat met mijn werkzaamheden voor Kadoelen. Dat vreet aan me. Ik kan nu gewoon niet functioneren. Mijn hoofd zit vol. Ik ben geestelijk niet in staat om het op te brengen. Daarom heb ik me, na overleg met de club, ook ziek gemeld.”

Foto John Beckman | Erwin Römer begon 21 augustus vol enthousiasme aan het seizoen

De club en Römer hebben afgesproken uiterlijk 1 november de knoop door te hakken. Voorzitter Henk Blaauw: “Erwin is een goede gozer die graag zijn loopbaan bij Kadoelen wilde afsluiten nadat hij bij KMVZ (de voorloper van de fusieclub, red.) was begonnen. Het is heel spijtig dat het zo loopt, maar ik ben blij dat hij het nu heeft aangegeven dat het niet meer gaat en niet halverwege het seizoen.”

Römer: “Natuurlijk ben ik zelf het belangrijkste. Dit vreet aan me. Maar het gaat ook om het belang van Kadoelen. Ik heb met mijn volle verstand in februari een contract getekend. Ik ben plichtsgetrouw en baal ervan dat ik mijn afspraken niet kan nakomen nu er iets op mijn pad is gekomen.”

Foto John Beckman | Römer (m) en voorzitter Henk Blaauw (r) tijdens de ondertekening van het contract in februari

Wanneer Römer vertrekt, neemt de club alle tijd om een geschikte opvolger te zoeken. “Voorlopig is Erwin ziek en nog niet officieel weg bij de club. Dat geeft ons wat tijd voor de zoektocht”, legt Blaauw uit. “Daarna zal ik dispensatie bij de KNVB aanvragen zodat we in alle rust een opvolger kunnen vinden.”

De taken van Romer worden voorlopig overgenomen door Arie Seekles en Mathijs Nierop. Zij zullen aanstaande zaterdag op de bank plaatsnemen als Kadoelen thuis speelt tegen de oude club van Römer: ZCFC.

Foto’s Joh Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)