Kadoelen geeft jarige trainer Rob Hersche prettig verjaardagscadeau met drie punten

De jarige Rob Hersche (donderdag 50 jaar geworden) heeft van zijn Kadoelen een fijn verlaat verjaardagscadeau gekregen. De zaterdag derdeklasser boekte namelijk de eerste zege van dit seizoen. Het nog ongeslagen Reiger Boys werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd.

Waar de Amsterdammers de afgelopen wedstrijden slecht begonnen, had de thuisploeg nu een fijne start. Vroeg in het duel gaf Sergio Vlijter voor op Mitch van Ankeren, die tussen twee verdedigers raak kopte: 1-0. Vijftien minuten later werd de score zelfs verdubbeld. Een fraaie steekbal van Udo San a Jong zette de defensie van de bezoekers op het verkeerde been, waardoor Landrij Monni kon doorlopen en de 2-0 binnen schieten.

Reiger Boys kon pas gevaarlijk zijn bij een indirecte vrije trap, nadat de scheidsrechter vond dat Kadoelen-doelman Mike Oudshoorn de bal langer dan zes seconden vasthield. Een hard schot van Martijn Grooff werd echter goed gekeerd door de sluitpost. Direct hierna liep de thuisploeg zelfs uit naar 3-0. Reiger Boys-keeper Jasper Pool liet een vrije trap van Barry Kuiper los, waar de doorgelopen San A Jong van kon profiteren.

De gasten uit Heerhugowaard waren het helemaal kwijt en Kadoelen verzuimde in deze fase een nog ruimere voorsprong neer te zetten. Voor de rust faalden achtereenvolgens San A Jong en Monni één-op-één met Pool, die direct na de hervatting een vrije trap van Mitchell de Vries met moeite tegen de lat tikte. Toch bleef de definitieve genadeklap niet lang uit. Vlijter kon een slecht genomen vrije trap opnieuw voor het doel brengen, Van Ankeren ontweek slim de buitenspelval en kopte vogelvrij de 4-0 binnen.

Hierna was de wedstrijd beslist en dit kwam het spel niet ten goede. Kadoelen hield alle rijen gesloten om op de counter te loeren en Reiger Boys kon het de thuisploeg niet lastig maken. Pas in de blessuretijd deden de bezoekers iets terug. Grooff kon na miscommunicatie in de Amsterdamse defensie door het midden lopen en met een beheerst schot de eindstand op 4-1 bepalen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: John Beckman