Kadoelen grijpt laatste strohalm in Edam

In de wetenschap dat Buiksloot drie punten zou pakken tegen het gedegradeerde PSZ, moest Kadoelen winnen om in de race te blijven voor de veilige elfde plek in de zaterdag derde klasse A. Daar slaagde de ploeg van Marc Onsia ook in. Subtopper EVC werd op de valreep met 1-2 verslagen.

Een koude wind dwars over het veld en natte sneeuw maakte het voetballen er niet makkelijk op voor beide teams. Vanuit het niets werd de score geopend door de bezoekers. Mitch van Ankeren kon na een goede onderschepping op doelman Roy Bakker afgaan, die hij beheerst passeerde: 0-1. Even later kreeg hij een goede kans op zijn tweede van de middag. Deze keer redde Bakker goed, wat de sluitpost daarna ook deed op een schot van Chris Hubeek.

EVC kon voorin geen vuist maken, maar kwam toch voor de rust op gelijke hoogte. Een voorzet van Brian Rossenaar werd door iedereen gemist en belandde met een rare stuiter tegen de hand van Kadoelen-verdediger Darnell Brunswijk. De scheidsrechter vond het voldoende voor een strafschop en die werd onberispelijk ingeschoten door Didier Karregat.

In de tweede helft leek het alsof beide ploegen konden leven met een puntendeling. Er vielen geen kansen te noteren; Kadoelen had optisch wel het betere van het spel en won veel individuele duels, maar was veel te slordig in de eindfase. Het duel sukkelde naar het einde. Omdat concurrenten Buiksloot en ZCFC wonnen, had Kadoelen niets aan een gelijkspel. Toch moest het die gelijke stand in de slotfase koesteren nadat Brunswijk met zijn tweede gele kaart het veld kon verlaten.

Verrassend genoeg grepen de Amsterdammers in blessuretijd alsnog de volle buit. Een slim genomen vrije trap van Mitchell de Vries kwam terecht bij Shariff Williams, die het strafschopgebied kon betreden en de 1-2 binnen schoot. Daardoor blijven de Amsterdammers in de race om zich rechtstreeks veilig te spelen en de nacompetitie te ontlopen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: Mitchel Beckman