Kadoelen haalt Danny Lorent (De Meteoor) als eerste versterking

Danny Lorent is de eerste versterking voor zaterdag derdeklasser Kadoelen. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt over van De Meteoor, waar hij sinds de winterstop in het zaterdagelftal speelt.

Vorig jaar was Lorent al dicht bij een overgang naar Kadoelen. Toch besloot hij De Meteoor trouw te blijven om daar voor zijn zevende jaar te gaan. Via Donny Geel werd opnieuw contact gelegd tussen speler en club. “Ik heb twee jaar met Donny samen gespeeld en hij was één jaar assistent-trainer. Hij stelde voor in gesprek te gaan met de huidige trainer, Marc Onsia. Het was een goed gesprek en zijn ideeën spraken mij aan.”

Na jarenlang een vaste waarde te zijn geweest in het zondagelftal van de Amsterdammers, maakte de middenvelder vanwege veranderde werkomstandigheden in de winterstop de overstap naar het zaterdagteam. Dat is hem goed bevallen. “Op zaterdag zit er op de een of andere manier meer voetbal in. Daardoor kom ik beter in mijn spel en kies ik ook bewust voor een zaterdagclub. Ik ga de jongens en de club zeker missen, het is een hele warme en gezellige club. Maar dat zal ik ook bij Kadoelen terugvinden, alleen dan een niveau hoger.”

Bovendien vond Lorent het tijd voor een nieuwe uitdaging en een andere omgeving, “maar dan wel dichtbij huis”. Hij hoopt dat zijn nieuwe club zich deze weken veilig speelt in de zaterdag derde klasse A. “Voor mij is dat geen belemmering in mijn keuze. Er zijn nu ook nog in maart 32 man op de trainingen en dat zegt wel iets over hoe serieus de jongens met voetbal omgaan en de begeleiding ermee bezig is.”

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)