Kadoelen haalt Mitchell Bijvoet op bij OSV

Mitchell Bijvoet keert aankomend seizoen terug in een eerste team in Amsterdam. De aanvaller droeg nog altijd het shirt van OSV, maar gaat vanaf augustus het avontuur aan bij derdeklasser Kadoelen.

De voetballer speelde de laatste jaren in een lager team van OSV, waarbij hij de ambitie bleef houden om weer eens in een eerste elftal terecht te komen. Bij zijn huidige club was dat geen optie, zo vond Bijvoet. “Gevoelsmatig kon ik het niveau zeker aan. Om het niveau te bereiken moet ik echter teveel laten, waardoor ik besloot dat een overstap naar een andere club wellicht beter was”, legt Bijvoet uit. “Natuurlijk vond de hoofdtrainer (Maurice Renger, red.) het jammer. Ik heb ook een mooie tijd gehad bij OSV, maar het is tijd voor iets nieuws.” De keuze voor Kadoelen was voor Bijvoet tweeledig. “Ik ken de jongens bij Kadoelen goed. Zij probeerden mij over te halen om een jaar naar de club te komen. Bovendien staat mijn vader wekelijks langs de kant, waardoor het me prachtig leek om voor Kadoelen uit te komen.”

Bijvoet komt bij een vereniging terecht die het de laatste jaren niet altijd eenvoudig had om doelpunten te maken. Onder de nieuwe hoofdtrainer Donny Geel hoopt Kadoelen het volgend seizoen beter te doen. “Ik ken de trainer persoonlijk goed en kreeg te horen dat ik komend jaar de eerste spits moet worden. Hij verwacht van mij dat ik voor een hoop doelpunten zorg en meevoetballend mijn steentje kan bijdragen.” Bijvoet is niet de enige speler die overkomt van OSV, want ook Tim Beelen maakt de overstap naar Kadoelen. “Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen voor Kadoelen uit te komen. Hopelijk kan ik belangrijk zijn voor het team en voor minstens twintig doelpunten zorgen. Dan gaan we zien wat er komend seizoen mogelijk is.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)