Home / Algemeen / Kadoelen heeft met Rob Hersche (Zilvermeeuwen) nieuwe trainer binnen

Kadoelen heeft met Rob Hersche (Zilvermeeuwen) nieuwe trainer binnen

Rob Hersche wordt de nieuwe trainer van Kadoelen. De zaterdag derdeklasser moest snel schakelen nadat bekend werd dat Tristan Buchinhoren niet aan de slag zou kunnen in Amsterdam-Noord. Hersche heeft momenteel de leiding bij Zilvermeeuwen.

De timing is niet heel ideaal, erkent Hersche. Hij heeft nog een kleine maand om de selectie voor volgend seizoen op peil te krijgen. “Dat is inderdaad niet in je voordeel. Normaal worden dit soort dingen in december of januari besloten. De meeste jongens hebben al toegezegd bij hun club. We gaan kijken of we de selectie op peil kunnen krijgen en houden. Dan zien we na 16 juni met welke groep we het gaan doen en daar moeten wij het beste mee gaan maken.”

De oefenmeester zag de huidige groep afgelopen weekend in actie tegen DEM (6-1 zege, red.). “Een goede groep, er zit zeker potentie in. Van collega-trainers heb ik ook gehoord dan ze eigenlijk te laag staan voor hun kwaliteiten.” Hersche sprak namelijk met een aantal collega’s om een goed beeld te krijgen van de club, nadat hij werd benaderd. “Ik heb mijzelf even geïnformeerd. Ik wist van het bestaan van de club en op welk niveau ze spelen, maar inhoudelijk verder niet heel veel. Voor mij wordt het ook de eerste keer in Amsterdam.”

Hersche maakte in de jeugdopleiding van Ajax onderdeel uit van de lichting met Dennis Bergkamp en Frank & Ronald de Boer. Na de jeugd te hebben doorlopen ging hij verder in het amateurvoetbal. Als trainer was hij werkzaam voor Westzaan, SVA Assendelft en dit seizoen sinds de winterstop zondag tweedeklasser Zilvermeeuwen. Omdat die club gaat fuseren met Hellas Sport en stopt met de zondag, kon Hersche op zoek naar iets nieuws. Dat heeft hij gevonden in Kadoelen. “Ik heb altijd zondagclubs getraind. De zaterdag zal misschien wel een beetje anders zijn.”

Foto: Peter Seijmour

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)