Kadoelen heeft teveel kansen nodig tegen HCSC

Na twee zeges op rij heeft Kadoelen weer een nederlaag moeten slikken. De ploeg van Marc Onsia kreeg genoeg kansen, maar slaagde er niet in om het in vorm zijnde HCSC te verslaan. Door de 1-4 nederlaag zakken de Amsterdammers weer onder de nacompetitiestreep van de zaterdag derde klasse A.

Na het vuurwerk voorafgaand aan het duel, leverde ook het duel een hoop spetters op. Noell Bosnach was nog niet helemaal scherp begonnen en raakte de bal volledig verkeerd bij een terugspeelbal, waarna deze rakelings over het doel van Kadoelen ging. Bovendien kon de thuisploeg opgelucht ademhalen toen een kopbal van Fotigui Camara tegen de lat eindigde. Toch kwam HCSC enkele minuten later aan de leiding. Volgens scheidsrechter Bryan de Groot pakte doelman Mike Oudshooprn een bal op voor zijn strafschopgebied – iets wat hij vanaf zijn positie nooit had kunnen beoordelen en zelfs een gesprek met de grensrechter leverde niets op. De vrije trap van Bart van Steen leek houdbaar, maar Oudshoorn werd toch geklopt.

Van Steen raakte vervolgens bij het juichen geblesseerd en moest zich gelijk laten vervangen. Kadoelen was even van slag en vijf minuten later werd er niet scherp verdedigd, waardoor Camara de 0-2 kon maken. De Amsterdammers mochten in de jacht op de aansluitingstreffer. Mitch van Ankeren had hier een goede kans op, maar doelman Marcel Bruul redde goed. Nadat HCSC vlak na rust via Camara op 0-3 kwam, leek de wedstrijd gespeeld.

Met nog veertig minuten op de klok moesten de Amsterdammers alle zeilen bijzetten om minimaal een punt over te houden aan dit duel. De inhaalrace werd ingezet met een treffer van Jimmy Outhuijze, uit een afgemeten voorzet van Landry Monni: 1-3. Dit gaf Kadoelen nieuwe energie. Vrij snel was het verschil weer drie doelpunten. De Groot gaf een penalty voor HCSC nadat de omhoog gesprongen Bosnach de bal tegen zijn elleboog. Vanaf elf meter maakte Jos Woortman geen fout: 1-4.

Wat Kadoelen vervolgens ook probeerde, het lukte de thuisploeg niet om de spanning terug te brengen. Liefst zes grote kansen werden om zeep geholpen door Monni (wild over en gekeerd door Bruul), Van Ankeren (naast, niet goed geraakt en gepakt) en Outhuijze (stiftje te hoog). Door het missen van deze kansen zat er geen positief resultaat meer in voor de ploeg van Onsia.

“In de eerste helft kwamen de spelers de afspraken niet na en geef je zo twee goals weg”, blikte de oefenmeester terug. “De tweede helft creëer je zoveel kansen.. In de voorgaande wedstrijden hadden we aan een halve kans genoeg, nu aan zes honderd procent kansen niet.”

Omdat concurrent Buiksloot verrassend van Purmersteijn won, is Kadoelen weer naar de twaalfde plek gezakt. Die positie betekent aan het eind van de rit nacompetitievoetbal. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.