Home / Algemeen / Kadoelen houdt kampioenskandidaat OFC op doelpuntloos gelijkspel

Kadoelen houdt kampioenskandidaat OFC op doelpuntloos gelijkspel

De derby in de zaterdag derde klasse A tussen Kadoelen en OFC heeft geen winnaar opgeleverd. Waar de Amsterdammers in de heenwedstrijd wisten te verrassen tegen kampioenskandidaat OFC (1-3) bleven beide ploegen nu steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

OFC moet de resterende weken blijven winnen in de strijd om het kampioenschap. Kadoelen speelt nergens meer om, maar was niet van plan om de punten cadeau te doen. Dit zorgde ervoor dat het vrij lang duurde voordat de wedstrijd echt loskwam. OFC kon alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties. Een vrije trap van Jesper Roele ging over het doel en een kopbal van Nick Klene, in buitenspelpositie, spatte op de lat uiteen.

Hierna nam Kadoelen het duel over en werd OFC naar achteren gedrukt. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg de thuisploeg ook de betere kansen. Jimmy Outhuijze behield goed het overzicht en vond Landrij Monni, die verkeerd uitkwam met zijn passen en naast schoot. OFC-doelman Fabian van de Heuvel weerhield clubtopscorer Mitch van Ankeren van het maken van een openingstreffer en de rebound was niet aan Sergio Vlijter besteed. De grootste kans was voor Monni. Een terugspeelbal van OFC werd volledig gemist door Van de Heuvel. Monni kreeg de bal pardoes in zijn voeten en schrok hier zo van, dat hij de paal raakte.

De Amsterdammers deden zichzelf tekort door na te laten het verschil te maken. In de tweede helft koos OFC meer voor de aanval, terwijl Kadoelen rustig zijn kansen afwachtte. Een vrije trap van Eddie Lulai werd op fraaie wijze uit de hoek getikt door doelman Mike Oudshoorn. De thuisploeg kon niet meer gevaarlijk worden, op een schot van Outhuijze (over getikt) na. Ondanks een paar aanvallende wissels lukte het ook OFC niet om iets te forceren en de volle buit te pakken.

Beide ploegen konden leven met een gelijkspel, al was het voor de Oostzaners een lichte domper. De ploeg van Wessel Colijn liep één punt in op koploper Sporting Andijk, dat met 1-3 verloor van HCSC. Daardoor gaat OFC nu samen met Sporting Andijk aan de leiding. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend